Svatba v maskáčích. Vojáci Valerij a Lesja se vzali uprostřed ostřelovaného Kyjeva

Život jde dál, a to i když ruská invaze na Ukrajinu pokračuje. Poblíž Kyjeva se proto nechala oddat dvojice ukrajinských vojáků. Novomanželé Valerij a Lesja stvrdili slib ve vojenském a popřál jim i starosta Kyjeva a někdejší boxer Vitalij Kličko.

Svatba v srdci války uprostřed krvavých válečných hrůz. Tak o události nedaleko kontrolního stanoviště na okraji Kyjeva informoval web BBC. Pár totiž patří k ukrajinským obranným silám.

Друзі! Сьогодні вітав бійців одного з батальйонів тероборони столиці Лесю та Валерія. Вони давно живуть в цивільному шлюбі, а тепер вирішили обвінчатися. Церемонія відбулася поруч з одним із блок-постів, встановлених на в’їздах у Київ. Життя триває! І життя Києва, киян, нашої держави ми будемо захищати! Ще повідомлю, що за 10 минулих днів у столичних пологових будинках народилися 457 малюків. Із них 237 хлопчиків та 220 дівчаток. Обороняємо столицю, свої родини, своїх дітей! Разом вистоїмо!

Posted by Віталій Кличко on Sunday, March 6, 2022

Novomanželé Valerij a Lesja byli na svatbě oblečení symbolicky – do maskáčů. Na malý obřad pozvali další příslušníky ukrajinských ozbrojených sil. Na svatbě nechyběl ani kyjevský starosta. „V neděli jsem pozdravil vojáky jednoho z praporů obrany hlavního města. (...) Život jde dál,“ napsal Vitalij Kličko k videu, které zveřejnil na Facebooku.

Zmínil také, že ukrajinští vojáci ochrání „život Kyjeva, Kyjevčanů, i státu“. „Dále bych Vás chtěl informovat, že za posledních deset dní se v porodnicích hlavního města narodilo 457 miminek,“ napsal. Z toho prý 237 chlapců a 220 dívek. „Bráníme hlavní město, naše rodiny, naše děti,“ dodal.

Tagy: