Omráčil manželku paralyzérem, poté ji nechal uhořet v autě u Cvikova. Soud jeho lžím neuvěřil

Muž měl upálit manželku v autě.

Muž zapálil manželku v autě

Měla to být dokonalá vražda. Plán, který měl Pavel Nový vymyšlený do nejmenšího detailu. Jenže technici kriminálky a soudní lékaři dokázali odhalit, že tragická nehoda jeho manželky nedaleko Cvikova vlastně vůbec nehodou nebyla. Neustálé změny stále absurdnějších výpovědí pak byly pro vyšetřovatele už jen potvrzením toho, že mají v hledáčku toho pravého. Děsivý příběh redakce CNN Prima NEWS přináší v seriálu Zvlášť závažné zločiny, který pojednává o největších kriminálních případech posledních desetiletí.

Na tísňové lince se 20. října 2021 ozvalo hlášení o vážné dopravní nehodě. Hasiči spěchali na místo. V jedné ze zatáček ve cvikovských lesích prý hořelo nabourané osobní auto. V takových případech jde o každou vteřinu a hasiči to dobře věděli. Nehoda se měla odehrát nedaleko Drnovce na málo frekventované silnici.

ČTĚTE TAKÉ: Za svezení chtěl od stopařky na Královéhradecku sex. Když odmítla, brutálně ji zavraždil

Tentokrát ale byli na místě pozdě. V ohořelém vozu objevili už jen mrtvou ženu. Případ si tak záhy převzali policisté. Nejprve ti, kteří se zabývají vyšetřováním dopravních nehod. Až později, po několika odborných expertizách, ti z mordparty.

Zvlášť závažné zločiny

Seriál CNN Prima NEWS, ve kterém reportér Václav Janata čtenářům představuje největší kriminální kauzy posledních desetiletí v Česku.

Nová práce, nová žena

Pětačtyřicetiletý Pavel Nový působil na své známé dojmem dokonalého otce a manžela. Společně se svou ženou vychovával jedenáctiletého syna a lidé z Kunratic u Cvikova, kde bydlel, ho dobře znali. Zlom ale přišel, když si Pavel našel novou práci. Podle pozdějších výpovědí jeho známých přišel s profesní změnou i zvrat v jeho osobním životě. Seznámil se totiž s ženou, do které se, bez ohledu na svou manželku, zamiloval.

Nový se ale nechtěl rozvádět. Představa dělení majetku nebo dohadování o vlastního syna mu byla proti srsti. S milenkou sice plánoval společnou budoucnost, se ztrátou své současnosti a minulosti se ale nedokázal úplně smířit. Zřejmě někdy v té době začal pomalu plánovat vraždu své ženy.

Manželku paralyzoval, pak auto zapálil

Vrah využil toho, že jeho manželka teprve nedávno získala řidičský průkaz. Sama se řízení bála, a jezdila proto velice opatrně. Nový se rozhodl, že právě nezkušenost začínající řidičky bude pro vyšetřovatele ta nejlepší falešná stopa. Koupil si paralyzér a několik kanystrů s benzínem. Vše připravil do auta a pak manželku nalákal, aby s ním vyrazila na cestu.

Ve vozidle ji nejprve omráčil paralyzérem. Žena v tu chvíli byla při vědomí, ale nedokázala ovládat své svaly. V takovém stavu ji pak její manžel poslal ze silnice přes sráz do lesa. Došel k autu a svůj bestiální čin dokonal. Na několika místech polil auto benzínem a zapálil.

„Z posudku znalce z oboru soudního lékařství vyplynulo, že poškozená byla ochromená paralyzérem. Ten jí způsobil ochromení, ale ne bezvědomí. To znamená, že poškozená vnímala, ale nemohla se hýbat a z hořícího auta se nemohla sama vyprostit. Za situace, kdy teplota v autě byla přes tisíc stupňů, si musela uvědomovat neodvratitelnost své smrti,“ popisovala později u soudu události státní zástupkyně, která měla případ na starosti.

Nehoda, sebevražda, neznámý vyděrač

Když policie v noci probudila Pavla Nového u něj doma, hrál překvapeného. Po návratu domů z lesa se přitom ještě stačil zbavit manželčina mobilního telefonu. Pro policisty byl nejprve důležitým svědkem. Vyšetřovatelům popisoval slabé řidičské zkušenosti své manželky i kam a kudy zřejmě měla jet. Vše sedělo a vyšetřovatelé měli nejprve za to, že to bude rychle vyřešený případ. Jenže pak přišla překvapivá zjištění.

Jedním z nich byla skutečnost, že auto začalo hořet na několika místech zároveň a přitom na úplně opačné straně, než je běžné u podobné autonehody. Vůz také nezvykle vybočil ze silnice do lesa kolmo k vozovce. Když se policisté zaměřili na Nového, získali další důležité stopy. Například podle lokalizace jeho telefonu zjistili, že byl v místě domnělé dopravní nehody.

Vrah v tu chvíli věděl, že kriminalisté mají dostatek důkazů, a tak začal měnit výpovědi. Často si vymýšlel i naprosto bizarní historky. Nejprve mluvil o dopravní nehodě, později popisoval, jak jeho manželka často mluvila o sebevraždě a nakonec se vytasil s příběhem o tajemném vyděrači, který údajně získal nahé fotografie Nového ženy a snažil se z rodiny získat peníze.

Ničemu z toho ovšem vyšetřovatelé ani soudkyně neuvěřili. I vzhledem k tomu, že Nový připravil svého syna o matku, vynesl soud přísný trest. Pavel Nový byl odsouzen k sedmadvaceti letům za mřížemi.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Matka si stoupla na dceru a dýchala čerstvý vzduch. Z příběhů tragického požáru v Praze mrazí

Tagy: