Sychravé počasí je tady, podpořte imunitu mazlíčků včas

Déšť, sychravo a chladno jsou typické znaky podzimního počasí. Právě v tomto ročním období je potřeba podpořit imunitu domácích mazlíčků, aby jejich organismus snadněji zvládl přechod z teplých letních dnů do těch chladných. Postačí k tomu kvalitní strava, přírodní doplňky stravy, pohyb a komplexní pravidelnost. Díky tomu se pravděpodobně vyhnete nachlazení a návštěvě veteriny.

Kvalitní strava znamená snadno stravitelná strava

Jsme to, co jíme. A to platí nejen u lidí, ale i u zvířat. „Žádný organismus nemůže prospívat při špatné a nevhodně zvolené stravě. Tak jako u lidí se i u zvířat projevuje nekvalitní stravování špatným zdravotním stavem a kondicí, nezdravým vzhledem a únavou. Vybírejte proto pro svého mazlíčka zdravé krmivo z kvalitních surovin, po kterém bude prospívat a bude plný energie. Špičkou v krmivech je značka Marp a její holistická řada bez obilovin a chemických konzervantů, z níž si vybere i ten nejnáročnější páníček. Výborná chuť tohoto krmiva je dána především přidaným čerstvým masem, což ocení pes i kočka,“ říká Martin Pučálka ze společnosti Krmiva Pučálka.

Vhodnou a trochu ekonomičtější volbou jsou krmiva Doxneo, složení je vyvážené a sestavené tak, aby zvířeti  prospívalo.

Tip: Víte, čím domácího mazlíčka krmíte? Vezměte si etiketu daného krmiva a čtěte. Těch surovin, které jsou na obalu ve složení uvedeny mezi prvními, je v něm největší poměr. Pokud si pod jejich názvem nedokážete představit reálnou surovinu, krmivo zvířeti nekupujte. Přece jen chcete vědět, co váš mazlíček bude jíst. Pokud možno se vyhněte krmivům ze supermarketu, které nemají žádnou výživovou hodnotu.

Ke zdraví přírodní cestou

Podzim bývá pro zdraví mazlíčků často tím nejnáročnějším obdobím. Organismus zvyklý na dostatek slunce, pobytu venku a vícečetné aktivity má najednou všeho nedostatek. „Začněte s podporou imunity u zvířat co nejdříve. Vhodné je přidávat do stravy každý den čistý Vitamin C Marp Holistic v sypké podobě společně s Marp Holistic olejem z ostropestřce, který můžete střídat například s Marp Holistic olejem z tresčích jater. Oba oleje podporují  u zvířete vitalitu a imunitu, jsou bohaté na vitamíny, ale i na omega 6 nenasycené mastné kyseliny,“ doporučuje Pučálka.

Tip: Chcete-li podpořit imunitu zvířete, vybírejte pouze z přírodních doplňků. Zbytečná chemie a konzervanty organismus spíše zatíží, než aby mu prospěly.

Pohyb základem imunity

Je sychravo a nechce se vám se psem na procházku? Zkuste se pro tentokrát přemluvit, pečlivě se oblečte, vezměte oblíbené hračky a vydejte se do nejbližšího parku či lesa. Procházka a venkovní hry se psem zlepší náladu a imunitu nejen jemu, ale i vám. V případě, že je počasí velmi nepříznivé, se ovšem dlouhému pobytu venku raději vyhněte, přece jen procházkou v hustém dešti si oba spíše uženete rýmu a nachlazení.

Špičkové oleje z řady Marp Holistic můžete přidávat ke granulím, konzervám, doma připravené nebo syrové stravě.

Tip: Pokud se vám nechce jít několikakilometrová procházka, postačí pořídit házedlo, přetahovadlo či jinou hračku.

Péče a všímavost

Pořídili jste si pejska nebo kočku a nemáte na něj čas? I když si možná myslíte, že když má zvíře dostatek pravidelné a vyvážené stravy, pohybu a správnou hygienu, mělo by být šťastné, není tomu tak. Zvíře je živý tvor, který potřebuje péči a všímavost člověka. Věnujte mu svůj čas pravidelně každý den. Přitom je jedno, jestli si s ním budete hrát, mazlit či s vámi bude usínat v posteli. Čas a pozornost věnovaná zvířeti se vám vrátí – například ve vaší dobré náladě.

Pravidelnost

Pro zdravé tělo a organismus je důležitá pravidelnost. Tak jak je tomu u lidí, stejně je tomu i u zvířat. Dopřejte proto svému pejskovi či kočičce pravidelnost. Základem je pravidelná strava, kterou podáváte jednou či dvakrát denně ve stejnou denní dobu. Dále nesmí chybět pravidelný pohyb, péče, ale i hygiena. To vše patří k základům zdraví u zvířete.

Tagy: