Magie, čtyři hvězdy generála i věk dětí. Kandidáti na prezidenta okomentovali volební čísla

Devět kandidátů, devět čísel a devět šancí na úspěch. Ministerstvo vnitra zveřejnilo vylosovaná čísla pro prezidentské kandidáty. CNN Prima NEWS oslovila numeroložku s dotazem, zda je sedmička opravdu tak šťastné číslo, jak se o ní říká. Při minulé volbě ji měl Miloš Zeman. A jestli v roce 2018 poražená devítka bude smolná i v lednu příštího roku.

„Je to úplně neuvěřitelná, je tam absolutní přímá synchronicita, k těm vlastnostem a k tomu, jak se ti lidé projevují, a také k tomu, co je čeká,“ vysvětlila pro CNN Prima NEWS numeroložka Helen Stánku.

Radost z přiřazených čísel měli i samotní kandidáti. Pavel Fischer má jedničku za číslo vítězů. „Číslo dvě považuji za šťastné, protože bych tak chtěl skončit v prvním kole a zaručuje mi to postup do druhého kola,“ vysvětlil zajímavý recept na úspěch kandidát SPD Jaroslav Bašta.

Zajímavou paralelu v losování viděl i odborář Josef Středula. „Trojka? Který den v týdnu je třetí? Středa. A moje jméno je Středula, prostě nomen omen,“ radoval se.

Silnou symboliku vidí i jeden z favoritů volby, armádní generál ve výslužbě Petr Pavel. „Jsem čtyřhvězdičkový generál a kandiduji na čtvrtého prezidenta, tak mi volební číslo 4 přijde docela sympatické.“

Pro změnu vědeckým okem se na své číslo díval bývalý rektor Univerzity Karlovy Tomáš Zima. „Když se koukneme na pětku, tak ta je uprostřed a podle Gaussovy křivky je na vrcholu,“ povšiml si akademik.

Danuši Nerudové los přidělil číslo šest. „Je to krásné číslo. Já mám rozestup mezi mými syny šest let, takže věřím, že mi číslo šest přinese štěstí,“ svěřila se bývalá rektorka Mendelovy univerzity.

‚‚Šťastnou‘‘ sedmičku si vylosoval další z favorizovaných kandidátů, bývalý předseda vlády Andrej Babiš. I ten projevil s losem spokojenost. „Mám radost, mám sedmičku, je to magické a šťastné číslo,“ konstatoval.

Další číslo náhoda přisoudila senátorovi a kandidátovi z prezidentských voleb v roce 2018 Marku Hilšerovi. „Osmička je pro mě osobně velice zajímavé a zvláštní číslo,“ hledal pozitiva politik.

Na posledním místě, co se týče číselného pořadí, skončil do voleb navrátivší podnikatel Karel Diviš. „Máme devítku a slavíme, protože to nejlepší nakonec,“ okomentoval.

Prezident Miloš Zeman měl při první volbě v roce 2013 šestku a v roce 2018 sedmičku. „Všechna ta čísla jsou neskutečně šťastná. Šestka je Venuše, což je zrovna ten letošní rok, a sedmička je číslo, které bude příštím rokem,“ uzavřela Stanků.

Očíslované volební lístky by se měly podle ministerstva vnitra začít tisknout už zítra.

Tagy: