Takhle se nemůže chovat nikdo. Zbitému chlapci z Tvrdonic hrozí následky, míní psycholog

Rvačka dětí

Policie vyšetřuje aktéry z videa zachycujícího brutální šikanu školáka v jihomoravských Tvrdonicích. Útok odsoudil i starosta obce Zdeněk Tesařík. Podle něj je takové násilí mezi místními naprosto neakceptovatelné. Psycholog Jiří Brančík upozornil na možné dlouhodobé dopady pro oběť.

Video, které zachytilo brutální útok na osmáka, viděly ve vysílání CNN Prima NEWS i na sociálních sítích statisíce lidí. Bezbranný chlapec klečí na kolenou, omlouvá se a o ročník starší vrstevník mu uděluje brutální knockout. I po pár dnech záběry nepřestávají budit silné emoce.

ČTĚTE TAKÉ: Zákeřný útok na nádraží v Paříži: Agresor s psychickými problémy zranil nožem tři lidi

Útok odsoudil už i starosta Tvrdonic Zdeněk Tesařík. „Požadujeme, aby se to velmi důsledně prošetřilo, aby se tyto věci už vůbec neopakovaly, protože je to hrozné, co jsou děti schopny mezi sebou vlastně udělat,“ řekl Tesařík pro CNN Prima NEWS.

Podle psychologa Jiřího Brančíka by každopádně celý incident mohl být pro poškozeného silně traumatizující. „Pokud je citlivější, tak ho to pochopitelně může poznamenat na dost dlouho. Vzpomínky může mít na celý život. V první fázi mohou být dopady i dramatické, například i charakteru posttraumatické stresové poruchy,“ vysvětlil možné dopady Brančík.

Brutalitu útoku podle něj neomlouvají ani případné rasistické urážky, které mohly videu předcházet. „Takhle se chovat nemůže nikdo ani v případě, že by ho někdo urážel,“ popsal psycholog.

Policisté mezitím prověřují incident jako možný trestný čin. „Případ je v současné době kvalifikován jako podezření z trestného činu výtržnictví a ublížení na zdraví,“ potvrdil mluvčí jihomoravské policie David Chaloupka. Bližší informace policisté vzhledem k věku zúčastněných neposkytli.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Začal si on, nadával nám, dušuje se útočník z Tvrdonic. Zastání našel u otce i sousedů

Tagy: