Tanvald bojuje s plameny. Požár pohltil zrekonstruovaný penzion, na místě jsou zranění

Požár penzionu v Tanvaldu

Tanvald bojuje s plameny, požár pohltil penzion

V Tanvaldu na Jablonecku hasiči od rána likvidují požár rekonstruované budovy bývalého penzionu. Vyhlásili třetí stupeň poplachu. Při požáru utrpěli zranění čtyři lidé. Jde o tři dělníky, kteří uvnitř pracovali, a jednoho hasiče, pod nímž se při hašení propadla konstrukce. Řekl to krajský zastupující mluvčí hasičů Jan Přerovský.

Zranění hasiče je středně vážné a záchranáři ho převezli do jablonecké nemocnice, stejně jako jednoho dělníka, který se nadýchal kouře. „Je zraněn lehce. Další dvě osoby jsme ošetřili na místě a další ošetření odmítly,“ popsal krajský mluvčí záchranné služby Michael Georgiev.

ČTĚTE TAKÉ: Případ, jaký Česko nepamatuje. Šéf pobočky banky propadl sázkám, klienti přišli o 50 milionů

Požár byl hasičům nahlášen před 7:00. „Rozšířil se do konstrukcí celé střechy a některých částí pláště budovy. Velitel zásahu zřídil štáb ke koordinaci hasebních prací,“ uvedli hasiči na sociální síti X.

Přerovský řekl, že zřejmě půjde o dlouhodobý zásah, neboť bude nutné rozebrat střechu. „Na místě je přes deset jednotek hasičů a velitel zásahu přivolává další,“ pronesl. Hasí se podle něj z bezpečnostních důvodů jen zvnějšku. Hasiči mají na místě dva automobilové žebříky a dvě speciální hasicí zařízení Cobra.

Starosta Tanvaldu Vladimír Vyhnálek (Volba pro město) sdělil, že požárem je zasažený soukromý objekt, který jeho majitel přestavuje. Kvůli požáru je pro dopravu omezený provoz v Raisově ulici.

Tagy:
požár úraz hasiči penzion Česko okres Jablonec nad Nisou Tanvald Nemocnice Jablonec nad Nisou