Tratě v Praze stály. V Hlubočepech vlak zabil člověka, v kolejišti u Měcholup uvízlo auto

V Praze vjelo nezabrzděné osobní auto do kolejiště.

Nehody na tratích blokovaly dopravu

V Praze-Hlubočepech v pátek dopoledne osobní vlak srazil a usmrtil člověka, provoz mezi Smíchovem a Radotínem byl poté přes dvě hodiny zastaven. U zastávky Praha-Horní Měcholupy mezi Uhříněvsí a Hostivaří sjel kolem poledne osobní automobil do kolejiště. Nehoda na téměř dvě hodiny zastavila v tomto úseku provoz na koridoru mezi Prahou a Benešovem.

Smrtelná nehoda se podle mluvčího pražské policie Jana Daňka stala kolem 11:00 nedaleko ulice Nad Konečnou. Bližší informace k ní neměl. Správa železnic na síti X uvedla, že hasiči po nehodě evakuovali z vlaku 300 cestujících.

ČTĚTE TAKÉ: Řidič na Náchodsku najel do chodců. Mezi osmi zraněnými jsou tři děti, zasahoval vrtulník

Přibližně ve 13:30 byl obnoven provoz po jedné koleji. Místo vlaků dočasně jezdily ve vyloučeném úseku trati, která spojuje Prahu s Berounem, náhradní autobusy.

Železniční dopravu v Praze dnes zkomplikovala i nehoda u zastávky Praha-Horní Měcholupy mezi Uhříněvsí a Hostivaří, kde kolem poledne sjelo osobní auto do kolejiště. Jeho řidička podle předběžných informací vůz zaparkovala a nezabrzdila, řekl Daněk. Nikdo nebyl zraněn.

Vozidlo SUV vyprostili s pomocí jeřábu drážní hasiči společně s pražskými hasiči, uvedla na síti X Správa železnic. Nehoda na téměř dvě hodiny zastavila provoz na koridoru mezi Prahou a Benešovem, kudy míří i rychlíky na jih Čech a dál do Rakouska.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Nehoda na Berounsku zastavila na tři hodiny dálnici D5. Srazilo se tam několik aut

Tagy: