Muž v Plzni zaživa uhořel v kontejneru na elektroodpad. Do poslední chvíle volal o pomoc

Muž v Plzni pole svědků uhořel v kontejneru na elektroodpad.

V kontejneru na elektroodpad uhořel člověk

Kriminalisté v Plzni vyšetřují tragédii, k níž došlo v úterý nad ránem v ulici Pod Záhorskem. V kontejneru na elektroodpad uhořel 40letý muž. Podle našich informací mělo jít o bezdomovce. Jeho tělo vyprostili hasiči.

„K události se sjely všechny složky IZS. Muž byl zaklíněný v kontejneru, který měl podle svědků zřejmě hořet. Lékařka u muže konstatovala velmi těžká zranění, kterým na místě podlehl,“ uvedla mluvčí záchranné služby Maria Svobodová pro CNN Prima NEWS.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Detaily hrozivého útoku v Bratislavě. Školu zapálil premiant a velký sportovec, tělo uhořelo

Podle plzeňské policejní mluvčí Michaely Raindlové bylo předběžně vyloučeno cizí zavinění. „Nařídili jsme soudní pitvu. Totožnost zemřelého muže policisté znají a případem se nadále zabývají,“ řekla.

Z popelnice muže vyprošťovali hasiči. „Muž byl zaklíněn v úrovni ramen. Ven z nádoby byla vidět jen hlava a ruce. Uvnitř hořelo. Z boku jsme vytvořili otvor, jímž jsme vnitřek prohasili, poté jsme kontejner otevřeli pomocí rozbrusu. Hoření uvnitř kontejneru způsobil manipulací s otevřeným ohněm onen nebožtík,“ popsal mluvčí HZS Plzeňského kraje Petr Poncar.

Tagy: