Tragický konec pátrání. 12letou dívku zavraždili, tělo bylo v kufru i s tajemným vzkazem

12letou dívku zavraždili, tělo bylo v kufru i s tajemným vzkazem.

Mrtvá dívka v kufru

Vraždu 12leté dívky vyšetřuje pařížská policie. Zmizení své dcery nahlásili rodiče v pátek odpoledne. Policisté brzy pojali podezření, že se stala obětí trestného činu. Jejich obavy se bohužel krátce před páteční půlnocí potvrdily.

První hlášení dostali policisté po 15. hodině, když se ozval otec pohřešované dívky s tím, že se nevrátila ze školy. Sousedé tvrdili, že ji viděli vcházet do domu. Do bytu už ale nedorazila. Při prohledání domu našli policisté v suterénu lepicí pásku a nůžky. A začali případ šetřit jako únos.

„Zatím můžeme potvrdit, že vyšetřovatelé vycházeli z nálezu v místě bydliště pohřešované dívky, kde našli předměty, které přímo souvisely s jejím únosem. Proto měli hned od začátku podezření na kriminální pozadí celého případu,“ uvedl Vincent Vantighem, reportér televize BFMTV.

Ruce i nohy měla svázané

Pátrání po zmizelé dívce ukončil ještě ten den hrůzný nález. Její tělo objevil krátce před půlnocí bezdomovec v garážích jen pár set metrů od domu, kde bydlela. „Bylo schované v kufru. Dívka měla svázané ruce a nohy, a podle všeho byla uškrcená,“ sdělil Vantighem.

Policie zatím dává dohromady fakta a svědectví. Záznamy z kamer odhalily mladou ženu, která se v ulici před domem, kde dívka bydlela, vláčí s těžkým kufrem. Pak ho naložila do auta. S dalšími informacemi přišla svědkyně, která bydlí naproti místu, kde se tělo v kufru našlo.

„Byla jsem na procházce se psem a najednou přes ulici vyběhla žena, která křičela. Nerozuměla jsem přesně co, ale chovala se divně. Všimla jsem si i toho, že byla jen v ponožkách. Pak běžela nahoru ulicí a křičela do telefonu něco jako: ‚On to udělal, on to skutečně udělal,‘“ líčila žena.

Policie v souvislosti s tímto činem zadržela čtyři lidi. Mezi nimi ženu s kufrem i nálezce z garáží. Případ ale zatím doprovází řada podivných okolností. „Vyšetřovatelé se mimo jiné snaží zjistit, co znamenají čísla 1 a 0, která na těle dívky objevili. Nebyla napsána fixou ani vytetována. Na tělo byla umístěna pomocí blíže nespecifikovaného prostředku,“ dodal reportér.

Tagy: