Trenér Kníže před dalším zápasem Muradova v UFC: Všechno nám hraje do karet

V sobotu večer nastoupí Machmud Muradov do svého šestého zápasu v UFC (3 : 2) a na místě samozřejmě nemůže chybět jeho „český táta“, jak říká trenérovi Petru Knížeti. Zkušený kouč poskytl CNN Prima NEWS rozhovor jen dva dny před turnajem UFC Fight Night 224 v londýnské O2 Areně. „Žádný jet lag, máme to kousek od Prahy,“ pochvaluje si Kníže.

Co říkáte na soupeře Bryana Barberenu, s nímž bude váš svěřenec Machmud Muradov v sobotu zápasit?
Znám už ho dlouho, je to veterán UFC, má už za sebou dost zápasů. Bojoval se samými legendami. Porazil Robbieho Lawlera, Matta Browna, pak tedy prohrál s Rafaelem dos Anjosem nebo Gunnarem Nelsonem, ale už ta jména, když je slyší někdo, kdo ví, o co jde, mluví za všechno.

ČTĚTE TAKÉ: Jde o budoucnost, říká Muradov před bitvou v UFC. S přípravou mu pomáhá i přítelkyně

A jak ho vnímáte jako soupeře pro Muradova?
Myslím, že Machovi rozhodně sedne. Zaprvé chodíval do zápasů o váhu níž. A zadruhé nemá úplně dobrý wrestling. Je to spíš takový boxer, má opravdu šikovný box, je to opačný gard (levák, pozn. red.), takže myslím, že to Machovi opravdu sedne.

Nicméně měl problémy s rukou, jak teď hodnotíte jeho zdraví jako trenér?
Ruka se zlepšila, ale to zranění je dlouhodobé. Vrací se a opakuje. Jde o kůstky ve hřbetu ruky, což se může projevit kdykoliv. Dáte špatný úder a může to být zase špatné. S tím ale bohužel nejde nic extra udělat. Řešili jsme to i s doktory, Mach původně měl jít na další operaci. V tuto chvíli je to tak, že to buď vydrží, nebo ne. Ale v zápase by to mělo vydržet. Když se totiž stane něco při souboji, tak už to s tím vydržíte.

Co říkáte na místo konání, tedy londýnskou O2 Arenu?
Je to tady fajn. Pro nás je to mnohem lepší než absolvovat dlouhý let někam do zámoří. Takže o to to máme lehčí, žádný jet lag, máme to kousek od Prahy. O to líp se bude dělat váha.

Muradov nám v rozhovoru řekl, že tento souboj může být rozhodující pro jeho budoucnost v UFC. Vnímáte to stejně a je třeba v týmu nějaká jiná atmosféra?
Velkou výhodou je, že v hlavním zápase turnaje nastupuje Marcin Tybura a je tu s dalšími kluky z Ankosu (polský gym, kde trénuje i Muradov, pozn. red.), takže si myslím, že nám tohle všechno hraje do karet.

Tagy:
MMA UFC Machmud Muradov Petr Kníže Ultimate Fighting Championship O2 Arena Marcin Tybura