Ukrajinci odrazili masivní útok Rusů. Konvoj obrněnců proměnili v dým a oheň, ukazují záběry

Záběry kombinovaného ukrajinského úderu na ruské okupanty u Kostyantynivky

Kombinovaný ukrajinský úder na ruské okupanty u Kostyantynivky

Ukrajinská 79. vzdušná výsadková brigáda odrazila ve směru na Kurachove další masivní útok ruských sil. Koordinovanou likvidaci nepřátelských tanků, dalších obrněnců a několika okupantů provedli operátoři dronů ve spolupráci s protitankovými jednotkami a výsadkáři v zákopech. Bližší okolnosti zveřejněných záběrů je v průběhu agrese složité nezávisle ověřit. I přes velké ruské ztráty je zřejmé, že okupanti ve směru na Kurachove nepatrně postoupili.

„Přesně 21 kusů obrněné techniky – čtyři tanky a 17 bojových vozidel pěchoty. S touto silou se okupanti pokusili prolomit obranu našich výsadkářů u obce Kostyantynivka. Rusové vyrazili do útoku v konvojích, a to v několika směrech. Vetřelce nicméně včas odhalil náš letecký průzkum. Nepřítel se brzy dostal pod palbu,“ uvedla ukrajinská 79. brigáda na svém Facebooku.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Rusové zaútočili dronem na parlament v Kyjevě. Úder na hlavní město způsobil požáry

Ukrajincům se povedlo zničit tři tanky a tři další obrněná vozidla. Během úderu mělo zemřít 15 okupantů, dalších devět ruských vojáků bylo zraněno. „Zbytek nepřátel hanebně utekl z boje. Na nových záběrech můžete vidět profesionální a koordinovanou práci našich střelců, dronových operátorů, protitankových jednotek i výsadkářů v zákopech,“ dodala 79. brigáda.

Na záběrech je skutečně vidět série ukrajinských úderů na ruské kolony těžké techniky. Exploze měly pro některé tanky, obrněná vozidla i samotné okupanty fatální následky.

Jak už bylo zmíněno, ke střetům došlo u Kostyantynivky. Tato značně poničená doněcká obec leží jen pár kilometrů západně od Novomychajlivky. V jejím okolí Ukrajinci odráželi ruské útoky ještě koncem srpna. Je tedy zřejmé, že Rusové i přes značné ztráty ve směru na město Kurachove nepatrně postoupili.

PODÍVEJTE SE NA DALŠÍ VIDEO: Drak, který chrlí oheň a ničí ruské úkryty. Ukrajinci přišli s novou bojovou technikou

Tagy:
válka tank tanky vojáci Ukrajina Rusko Donbas vojenský konvoj obrněné vozidlo těžká technika Doněcká oblast Ukrajinská 79. vzdušná výsadková brigáda Novomychajlivka Kurachove Kostyantynivka