Záběry: Drony Ukrajinců masakrují okupanty. Reklama pro ruskou armádu, glosuje Kyjev

Ukrajinci využívají sebevražedné čtyřkolky.

Ukrajinský dronový úder na ruské okupanty

Ukrajinská 79. vzdušná výsadková brigáda provedla další úder na ruské vojáky, kteří se snažili dostat k doněckému městu Kurachove. Okupanti neměli podporu těžké techniky. Jejich armáda je poslala do nerovného boje s ukrajinskými drony, které většinu útočníků zlikvidovaly. Kreml chce těmito beznadějnými výpady zřejmě vyčerpat muniční zásoby svého západního souseda. Bližší okolnosti zveřejněných záběrů je v průběhu ruské agrese složité nezávisle ověřit.

„Naši operátoři dronů provádějí trestnou operaci proti ruským vetřelcům ve směru na Kurachove. Toto video je nejlepší reklamou pro ruskou armádu. Stejný osud čeká každého Rusa, který podepíše smlouvu s ‚druhou armádou světa‘,“ uvedla 79. brigáda ve svém prohlášení na Facebooku.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Ukrajinci zahájili protiútok. Zlikvidovali jsme stovky Rusů, popisuje velitel u Luhansku

Na záběrech je vidět série dronových úderů na okupanty, kteří se před bombami kryli v polorozpadlých budovách, pod vyvrácenými stromy či v zákopech. Ruští vojáci bez podpory obrněných vozidel neměli proti ukrajinským bezpilotním letounům žádnou šanci. Jejich zoufalý osud je na videu vidět poměrně zřetelně.

I když jsou okupanti do směru na Kurachove často vysíláni de facto na jistou smrt, Kreml chce touto taktikou zřejmě vyčerpat muniční zásoby Ukrajiny.

Ke střetu došlo v okolí doněcké Novomychajlivky ležící jižně od Marjinky. Ruská armáda toto rozbombardované město, které bývá přirovnáváno k polské Varšavě z roku 1944 či japonské Hirošimě z roku 1945, definitivně obsadila koncem prosince.

PODÍVEJTE SE NA DALŠÍ VIDEO: Ruská logistika v troskách. Ukrajina se pochlubila záběry drtivého útoku v Kurské oblasti

Tagy:
válka armáda vojáci dron voják Ukrajina exploze drony Rusko Donbas Doněcká oblast Ukrajinská 79. vzdušná výsadková brigáda Novomychajlivka Kurachove