Granáty padající z nebe a zaskočení okupanti. Ničivý noční úder Ukrajinců zachytily kamery

Ukrajinský noční úder na ruské vojáky

Ukrajinský noční úder na ruské vojáky

Ukrajinská 79. vzdušná výsadková brigáda provedla překvapivý noční úder a zaskočila ruské vojáky, kteří se pokoušeli přiblížit k doněckému městu Kurachove. V době, kdy okupanti ještě za tmy vyzvedávali munici a doplňovali zásoby, na ně zaútočili ukrajinští operátoři, kteří prostřednictvím dronů na nepřítele shazovali bomby. Některé granáty vybuchovaly okupantům přímo pod nohama. Bližší okolnosti zveřejněných záběrů je v průběhu ruské agrese složité nezávisle ověřit.

„Rocková verze ukolébavky pro okupanty od našich operátorů nočních dronů. Rusové se pod rouškou tmy pokusili vyzvednout munici a doplnit zásoby. Naši operátoři však tvrdě potrestali porušení zákazu vycházení. Okupanti v naší zemi nebudou mít odpočinek – ani během dne, ani v noci,“ uvedla 79. brigáda ve svém prohlášení na Facebooku.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Neviditelní hrdinové za ruskou linií. Členové hnutí odporu denně riskují životy. Jak pracují?

Z videa je patrné, že obávaná vojenská skupina provedla úder za tmy, což ruské vojáky očividně zaskočilo. Některé shozené granáty vybuchovaly okupantům přímo pod nohama. Z pozdějších záběrů, které další den (již za světla) pořídili ukrajinští operátoři průzkumných dronů, vyplývá, že několik ruských vojáků překvapivý noční úder nepřežilo.

Ke střetu došlo východně od města Kurachove. Ukrajinská 79. brigáda se v tomto směru snaží zadržovat ruský postup. Okupanti ve zmíněném úseku fronty velmi často nemají podporu ruských obrněných vozidel. I když jsou do směru na Kurachove vysíláni de facto na jistou smrt, Kreml chce touto taktikou zřejmě vyčerpat muniční zásoby Ukrajiny.

Kurachove leží asi 20 kilometrů západně od Marjinky. Ruská armáda toto rozbombardované doněcké město, které bývá přirovnáváno k polské Varšavě z roku 1944 či japonské Hirošimě z roku 1945, definitivně obsadila koncem prosince.

PODÍVEJTE SE NA DALŠÍ VIDEO: Drony Ukrajinců masakrují okupanty. Reklama pro ruskou armádu, glosuje Kyjev

Tagy: