Únik plynu v Plzni. Hasiči museli evakuovat školku, pět děti skončilo v nemocnici

Únik neznámé dráždivé látky ve Skelné ulici oznámil na operační středisko hasičů jeden z obyvatel domu v úterý před 18:00. Do nemocnic v Liberci, Jablonci nad Nisou, Mladé Boleslavi a Jičíně záchranáři potom rozvezli 37 lidí.

V Plzni kvůli úniku plynu museli evakuovat školu

Osm dospělých a 38 dětí evakuovali ve čtvrtek hasiči v Blatenské ulici v Plzni. Zřejmě při opravě potrubí se část plynu dostala do okolí a okny i do blízké školky, řekl mluvčí krajských hasič Petr Poncar. Prostory školky hasiči odvětrali a když nenaměřili žádné nebezpečné koncentrace, děti i zaměstnanci školky se mohli vrátit.

Událost se stala kolem 10:45, na místě zasahovali hasiči i záchranná služba. Hasiči podle Poncara předali zdravotníkům šest dětí, které jevily známky nevolnosti.

Mluvčí záchranné služby Mária Svobodová doplnila, že na místě zdravotníci ošetřili pět dětí a převezli je do lochotínského areálu fakultní nemocnice. Záchranáři na místo vyslali tři posádky rychlé zdravotnické pomoci, inspektora provozu a vůz pro mimořádně události.

„Při opravě plynové přípojky došlo k úniku plynu, který vlivem povětrnostních podmínek vnikl otevřenými okny do školského zařízení. Proběhla evakuace celkem 46 osob, uvedla policejní mluvčí Michaela Raindlová.

Tagy:
nemocnice hasiči Plzeň evakuace plyn děti záchranáři únik zdravotnická záchranná služba školka zdravotnický pracovník