Unikátní záběry z bojů: Přesná muška, pak radost. Ukrajinci sestřelili ruský dron kulometem

Ukrajinský voják, který má na starost sestřelování ruských dronů.

Ukrajinci sestřelili dron ruské armády

Národní garda Ukrajiny zveřejnila unikátní záběry z noční obranné operace, při níž se jí povedlo sestřelit ruský sebevražedný dron íránské výroby. Stačil k tomu jeden obránce s přesnou muškou a těžký kulomet připevněný na pick-upu. Poté, co ve vzduchu došlo k explozi bezpilotního letounu, se Ukrajinci hlasitě zaradovali. Bližší okolnosti záběrů je v průběhu ruské agrese složité nezávisle ověřit.

„Sestřelení Šáhidu,“ uvedl stručně k videu kyjevský resort obrany, který na sociální síti X často chválí jednotlivé brigády i další složky ukrajinských ozbrojených sil.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: S Indií máme strategické partnerství, řekl Putin na summitu BRICS. Zájmy se různí, míní ekonom

Na záběrech je vidět noční akce členů Národní gardy Ukrajiny. Obránci se museli vypořádat s ruským sebevražedným dronem íránské výroby. Naštěstí byli vybaveni těžkým kulometem připevněným na pick-upu. Střelec měl velmi přesnou mušku.

Ve chvíli, kdy už bylo slyšet bzučení ruského stroje, začal ukrajinský kulometčík pálit. Kromě kulek oblohu osvětlil i výbuch dronu. Poté, co Ukrajinci sestřelili nepřátelský bezpilotní letoun, se hlasitě zaradovali.

„Mobilní palebná skupina 17. poltavské brigády během dlouhodobého leteckého poplachu úspěšně zničila nepřátelský dron Šáhid. Obrana funguje nepřetržitě. Naše jednotky nadále zajišťují bezpečnost civilního obyvatelstva,“ sdělila na síti X Národní garda Ukrajiny.

Tato skupina, která má policejní i vojenské pravomoci a spadá pod tamní ministerstvo vnitra, má za úkol chránit životy a svobodu ukrajinských občanů. Její role je proto během probíhající ruské invaze mimořádně důležitá.

PODÍVEJTE SE NA DALŠÍ VIDEO: Ukrajinci rozmetali konvoj „ukvapených vetřelců“. Jejich osud zná už jen Bůh, uvedli k záběrům

Tagy: