Ukrajinci rozmetali konvoj „ukvapených vetřelců“. Jejich osud zná už jen Bůh, uvedli k záběrům

Záběry ukrajinského úderu na ruský konvoj těžké techniky

Ukrajinská 46. aeromobilní brigáda

Ukrajinská 46. aeromobilní brigáda provedla drtivý úder na ruský konvoj tanků a vozidel BMP. Rozsáhlou kolonu, která mířila směrem k doněckému městu Kurachove, zaskočily sebevražedné drony. Následovala série explozí, která zmařila masivní ruský útok. Ukrajinci zdemolovali sedm obrněnců, další dva částečně vyřadili z provozu, zbytek okupantů se stáhl. Bližší okolnosti zveřejněných záběrů je v průběhu ruské agrese složité nezávisle ověřit.

„Bojovníci 46. aeromobilní brigády odrazili další masivní ruský útok. Na videu je vidět, jak ukrajinští válečníci přeměňují ruská obrněná vozidla na kovový šrot,“ uvedl kyjevský resort obrany, který na sociální síti X často chválí jednotlivé ukrajinské brigády.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Ukrajina a Izrael válčí za civilizaci, píše expert. Třetí světovou ale kandidáti v USA neřeší

Na záběrech je vidět ruský konvoj, který tvořilo zhruba osmnáct obrněnců. Cílem kolony pohybující se po tamní silnici bylo zřejmě obsazení doněcké obce Maksymilianivka. Tažení okupantů nicméně překazil tvrdý ukrajinský protiútok. Obránci velkou část ruské kolony zničili pomocí sebevražedných dronů.

„Na pozice našich výsadkářů mířilo sedm ruských tanků a jedenáct BMP. Našim bratrům ve zbrani se povedlo zdemolovat dva tanky a pět BMP. Dalším dvěma poškozeným tankům se podařilo vrátit zpět. Osud 28 ukvapených vetřelců zná pouze Bůh,“ sdělila ukrajinská 46. brigáda ve svém prohlášení na Facebooku.

Ke střetu došlo východně od města Kurachove, které leží asi 20 kilometrů západně od Marjinky. Ruská armáda toto rozbombardované doněcké město, které bývá přirovnáváno k polské Varšavě z roku 1944 či japonské Hirošimě z roku 1945, definitivně obsadila koncem prosince.

„Nepřítel se neustále snaží prolomit naši obranu, obsadit Maksymilianivku a vytvořit podmínky pro další útok na Kurachove. Okupanti si ale musí uvědomit, že toto je naše země. Pokud vstoupí na naše území, čeká je smrt, kterou zajistí nezničitelní ukrajinští válečníci. Zatímco lvi a titáni naší brigády pracují na obraně země, nepříteli se nedaří plnit své záměry,“ dodala ukrajinská 46. brigáda.

PODÍVEJTE SE NA DALŠÍ VIDEO: Záběry obrovské exploze. Ukrajinci zdemolovali ruský obrněnec, stačil jim dron s výbušninou

Tagy:
válka tank tanky dron Ukrajina výbuch exploze drony Rusko Donbas vojenský konvoj obrněné vozidlo těžká technika Doněcká oblast sebevražedné drony BMP Kurachove Ukrajinská 46. aeromobilní brigáda Maksymilianivka