Upír, který vysával dětem krev ze žil, uprchl z vazby. Rozzuření lidé ho ukamenovali

Muž v Keni, který se přiznal k vraždě 12 dětí a vysávání krve přímo z jejich žil, uprchl z vazby. Utéct se dvacetiletému Mastenovi Milimo Wanjalovi podařilo minulý týden, kdy se měl postavit před soud a čelit obvinění z vícenásobného zabití. Pobyt na svobodě si však dlouho neužil. Lidé ho na ulici poznali a rozzuřený dav ho ubil k smrti.

Podle agentury AP Wanjalu zabili nedaleko jeho domova den poté, co utekl z policejní cely v Nairobi. Uvedl to místní komisař Cornelius Nyaribai. Muže podle policie lidé poznali, když si přišel s místními zahrát fotbal. Někteří ho potom pronásledovali a ubili k smrti. „Zvítězil zákon džungle v podobě rozhněvaných vesničanů,“ uvedlo na Twitteru vedení keňské kriminální policie. Úřady zatkly tři policisty, kteří byli v době jeho útěku z policejní stanice ve službě. Informoval o tom web DailyMail.

Jak uvedla policie již dříve, své oběti měl tzv. upír ještě před zabitím omámit bílou látkou v práškové nebo tekuté podobě. Jak informovala místní média, Wanjalova pětiletá kariéra zabijáka započala, když bylo chlapci pouhých 16 let. Za první oběť svého „řádění“ si zvolil dvanáctiletou dívkou, kterou unesl v okrese Machakos jihovýchodně od Nairobi.

Nejméně dvě své oběti uškrtil, mnohá těla stále nebyla nalezena. „Vrah, který svého jednání nelituje, sdělil detektivům, že ze zabíjení měl ohromnou radost,“ informovala před soudním líčením policie.

Žádal výkupné

Policie také uvedla, že Wanjala se pokoušel za děti dostat výkupné. Od rodičů svých obětí požadoval 30 až 50 tisíc šilinků (zhruba 10 tisíc korun). Své oběti měl lákat na to, že se vydával za fotbalového trenéra. Mnozí z rodičů však nebyli schopni částku zaplatit.

Poté, co se mladík k vraždám přiznal, důstojníky dokonce na místo několika vražd přivedl. V některých případech šlo o husté keře v blízkosti kukuřičných plantáží, kde své oběti zabil a jejich těla pak hodil do otevřených kanalizačních potrubí.

Keňský deník The Standard informoval, že podezřelý byl recidivista, který předtím už nějaký čas za mřížemi strávil.

Tagy: