Uřezaná ňadra, zlámané pánve po znásilnění a znetvořené tváře. Svědci popsali řádění Hamásu

Dva měsíce po útoku Hamásu na Izrael byly zveřejněny informace o brutálních sexuálních praktikách teroristů. Zadržení ozbrojenci při výslechu prozradili, že jim bylo nařízeno znásilňovat ženy. Svědci, kteří počínání přežili, vypovídali o krutosti, s jakou útočníci jednali. Násilí vůči ženám prý bylo cílené.

Apokalypsa mrtvol. Tak popisoval jeden z přeživších řádění teroristů. Mezi mrtvými převládaly ženy. Jejich těla byla nahá a zohavená.

ČTĚTE TAKÉ: Tryskáče, mramorové bazény, zlaté štuky. Chudým z Pásma Gazy šéfují miliardáři z Hamásu

Záchranář během výslechu u parlamentní komise vzpomínal, jak našel v domě v kibucu Beeri znásilněnou a zavražděnou 14letou dívku. „Ležela na podlaze pokoje, nahá s roztaženýma nohama, na zádech měla stopy semene. Usmrtili ji výstřelem do hlavy,“ popsal v deníku Bild.

Další z těch, kteří smrti unikli, popsal, jak útočníci dávali průchod sadismu a nenávisti k ženám a Židům, píše deník The Times of Israel. „Viděl jsem, jak jednu dívku ohnuli a jeden po druhém ji znásilňovali, pak ji předhodili muži, co měl na sobě uniformu,“ popisoval. Také on ji znásilnil, tahal za vlasy po zemi a nakonec ji střelil do hlavy. „A ještě jí uříznul prso a hrál si s ním,“ dodal.

Svědci se shodli, že útočníkům šlo o to, aby ženy mrzačili. Mnohé byly znásilněny vedle těl jejich přátel. Některé vzápětí zastřelili, jiné byly deportované do Gazy. Video, které teroristé šíří, zachycuje, únos mladé ženy s krví nasáklými kalhotami.

Někteří mrtví měli zohavené genitálie a znetvořené tváře. V tělech byly uloženy také ruční granáty.

Záchranáři vyprávěli o tom, jak nalezly mnohé mrtvoly utýraných žen. Měly zlámané ruce a nohy, a to na mnoha místech. „Očividně to bylo všechno o mrzačení,“ řekl a pokračoval: „Bylo tam hodně střelných zranění zaměřených na pohlavní orgány. To jsme viděli velmi často. Útočníci jako by byli fixováni na pohlavní orgány. Jak v případě mužů, tak žen.“

U žen se útočníci zaměřovali na prsa, která jim buď uřezali, nebo ustřelili. Muže stříleli do genitálií. Shari Mendesová, členka izraelské záložní jednotky, uvedla, že došlo k „systematickému mrzačení genitálií skupiny obětí“. Popisovala také zlomeniny kostí v oblasti genitálií několika žen.

Obličeje byly tak zohaveny výstřely nebo popáleninami, že už je často nebylo možné identifikovat. Teroristé velmi často mířili do hlav žen i poté, co zemřely, to se vědělo, protože z ran po kulkách nevytékala žádná krev.

Zprávy o vysoce sadistickém násilí v den masakru také podněcují obavy o mladé ženy, které jsou stále pod kontrolou teroristické organizace a jejichž propuštění Hamás zatím odmítal.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Hamás propustil čtyřletou Abigail

Tagy: