Svědek o nehodě kolotoče v Havířově: Odřezával jsem lidi ze sedaček a viděl nehezké úrazy

V Havířově na Karvinsku v sobotu odpoledne spadla v lunaparku atrakce. Podle policie šlo o řetízkový kolotoč.

Při nehodě řetízkového kolotoče v Havířově se zranilo 17 lidí, z toho sedm dětí. Policie nehodu vyšetřuje jako obecné ohrožení z nedbalosti. Podle ní byly s atrakcí problémy již v pátek. Očitý svědek události pro CNN Prima NEWS popsal, že na místě bylo hodně nehezkých úrazů. Na pomoc se podle něj vydalo jen pár přihlížejících.

Nehoda kolotoče si vyžádala zranění 17 osob. Dva lidé utrpěli těžká zranění, jsou ale mimo ohrožení života. „Kolotoč, který se naplno točil, dosedl do své základní pozice, kde už se točit neměl. V plné rychlosti začal nabourávat do okolních pokladen a budek,“ popsal pro CNN Prima NEWS očitý svědek.

Lidé podle něj byli v šoku. „Bylo to hrozné. Držel jsem svého staršího syna za ruku. Dal jsem ho ženě a utíkal jsem pomáhat,“ líčil první okamžiky po nehodě svědek. Dodal, že začal odřezávat lidi ze sedaček a snažil se je vyprostit. „Bylo nás bohužel jen pár, kdo se toho ujali,“ stěžoval si.

Nejprve se prý snažil pomoci hlavně malým dětem. „Ty byly potlučené nejvíc, bylo tam hodně nehezkých úrazů. U starších lidí, kteří se na kolotoči vozili, nebyly úrazy tak těžké,“ popsal svědek.

Policie nyní vyšetřuje, proč se atrakce vymkla kontrole. „Povolali jsme kriminalistického technika, komisaře kriminální policie a zjišťujeme, kdo je majitelem kolotoče, kdo ho provozoval, jestli měl povolení a jak byla atrakce instalována,“ sdělil mluvčí PČR Moravskoslezského kraje René Černohorský. Viníka policie ještě nezná. Vyšetřování okolností neštěstí potrvá týdny až měsíce.

Tagy: