Útočník, který v Plzni napadl muže a střílel do vzduchu, se sám udal

Po víc než pěti hodinách se na služebnu městské policie v Plzni přihlásil muž, který v úterý ráno v centru města na Americké třídě po potyčce s dalším mužem střílel do vzduchu pistolí. Policie po střelci od rána pátrala. Muž přišel odpoledne na služebnu a přiznal se, strážníci ho předali policistům, kteří ho převezli k výslechu. Podle policejní mluvčí zajistili také jeho zbraň.

Krátce před 8:30 na Americké třídě v centru Plzně napadl neznámý útočník na ulici osmapadesátiletého muže a udeřil ho do obličeje. Zraněného museli ošetřit přivolaní záchranáři.

„Byl hodně potlučenej, měl roztržené obočí, pravděpodobně zlomený nos, protože hodně krvácel. Ty lidi mu neposkytli první pomoc, jen na něj koukali. Takže první pomoc jsem mu poskytla já a ještě jedna paní,“ popsala pro Krimi zprávy svědkyně celé události.

Po incidentu pachatel z místa utekl a při tom podle policie několikrát vystřelil do vzduchu. „Jiné zranění nebylo na místě zjištěno ani hlášeno,“ uvedla ráno policejní mluvčí Veronika Hokrová. Agresora možná vyprovokovalo to, že si muž prohlížel jeho tetování.

Krátce po 14:00 přišel na služebnu strážníků v okrajovém městském obvodě Doubravka dvaadvacetiletý muž a k činu se přiznal. Strážníci ho předali policistům. Ti zajistili jeho zbraň a pošlou ji k odbornému zkoumání.

Muž se také s negativním výsledkem podrobil dechové zkoušce na alkohol a testu na drogy. „V současné době policisté s dvaadvacetiletým mužem provádějí procesní úkony trestního řízení a celým případem se dále zabývají,“ popsala policejní mluvčí Eva Červenková.

Tagy: