Muž v Brně odtáhl ženu do křoví, kde ji škrtil a znásilňoval. Soud ho poslal za mříže

Devětadvacetiletý Vasyl Bojčuk stráví 8,5 roku za mřížemi za znásilnění mladé ženy.

Vězení pro Boychuka za znásilnění mladé ženy

Devětadvacetiletý Vasyl Bojčuk stráví 8,5 roku za mřížemi za znásilnění mladé ženy. Cizinec na svoji oběť zaútočil před třemi lety v Brně. Ženu odtáhl do křoví a brutálně ji znásilňoval desítky minut.

Všechno se odehrálo jednoho lednového večera 2019 v Brně-Líšni. Devětadvacetiletý cizinec si podle soudu počkal, až žena vystoupí z autobusu a když odmítla jeho sexuální návrhy, odvlekl ji do blízkého parku, kde ji opakovaně škrtil a znásilňoval.

Nechal toho až ve chvíli, kdy žena začala předstírat bezvědomí. Policisté agresora dopadli o několik týdnů později, když přepadl další ženu v Šumperku. Tu okradl. Jeho brněnská oběť má dodnes vážné psychické problémy.

Cizinec se po celou dobu jednání pokoušel soud přesvědčit o tom, že celý akt probíhal dobrovolně. Soudci tomu ale neuvěřili. Krajský soud ho poslal na 8,5 roku za mříže a odvolací soud dnes trest jen drobně upravil.

„Rozsudek soudu prvního stupně považuje Vrchní soud v Olomouci za správný jak co do výroku o vině, tak co do výroku o trestu. Pouze došlo ke korekci ve výroku o náhradě škody vůči poškozené, který byl zvýšen,“ uvedl pro CNN Prima NEWS mluvčí Vrchní soudu Stanislav Cik.

Boychuk ženě musí zaplatit odškodné přibližně milion a 200 tisíc korun. „Paní poškozená určitě uvítá to, že celá ta věc již byla pravomocně skončená a každopádně uvítá to, že odvolací soud zohlednil důvody, které nás vedly k odvolání proti výroku o náhradě škody a nemajetkové újmy soudu prvního stupně s tím, že zohlednil především trauma, které si poškozená v důsledku toho skutku prožila,“ uzavřel zmocněnec znásilněné ženy Milan Balásek.

Rozsudek už je pravomocný. Boychuk proti němu může podat už jen mimořádné dovolání k Nejvyššímu soudu.

Tagy: