Hokejová horečka v Česku: Oblíbený obchodní řetězec na finále zavře, další to zvažují

Radost českých fanoušků

Hokejová euforie v Praze

Postup českého týmu do finále mistrovství světa v ledním hokeji přiměl některé obchody k úpravě otevírací doby. Dříve své prodejny v neděli zavře například řetězec Penny – mimořádně už v 19:00 –, aby měli zaměstnanci možnost sledovat bitvu o zlato se Švýcarskem. Ta je na programu ve 20:20.

Řetězec Penny CNN Prima NEWS sdělil, že prodejny zavřou výjimečně už v 19:00. „Chceme umožnit svým zaměstnancům, aby spolu s miliony dalších českých fanoušků mohli sledovat finále hokejového mistrovství světa, do kterého se po výtečném výkonu v semifinále reprezentace probojovala,“ uvedl řetězec.

ČTĚTE TAKÉ: Na tyhle narozeniny nikdy nezapomenu. Chceme pro fanoušky urvat zlato, přiznal dojatý Pastrňák

Podle generálního ředitele Penny Floriana Naegeleho tento krok zákazníci pochopí. „Naši zaměstnanci jim budou k dispozici ochotně do devatenácté hodiny. A pak se již všichni můžeme chystat hezky česky fandit našim hokejistům ve velkém finále,“ řekl Naegele.

Další velké řetězce se mohou přidat. O dřívějším uzavření obchodů přemýšlí i Kaufland. „V tuto chvíli si interně odsouhlasujeme různé varianty podpory,“ řekla mluvčí Renata Maierl ČTK. Finální rozhodnutí má padnout v neděli odpoledne.

Čeští hokejisté si zahrají na mistrovství světa po 14 letech o zlato. Jistotu další medaile po dvou letech od bronzu z Tampere získali na domácím šampionátu v Praze semifinálovou výhrou nad Švédy 7:3. Ve finále se utkají se Švýcarskem.

Řada měst po celé republice instalovala na náměstích velkoplošné obrazovky, aby lidé mohli fandit společně. A rušno bude i na stadionu, turnaj s předstihem překonal rekord v návštěvnosti. Dosud na něj zavítalo 765 385 diváků, a padlo tak maximum z roku 2015, kdy se hrálo také v Česku.

Tagy: