V Česku řádí fantom zmrzlinových stánků. Vykradl jich už několik v různých krajích

Fantom zmrzlinových stánků

Zloděj vykrádá zmrzlinové stánky

Nezajímá ho ani tak zmrzlina, jako peníze. A chodí si pro ně do zmrzlinových stánků. Neznámý pachatel jich vykradl už několik v různých krajích. Vybírá si zatím jen jednu firmu, a to tu, která má stánky před obchodními domy Kaufland.

Jeden z případů se stal před supermarketem v pardubické ulici S. K. Neumanna 5. června. Ze stánku tam vzal přes 18 tisíc korun. „Muž vnikl za použití násilí do stánku výdejovým okénkem a zajímala ho finanční hotovost z trezoru a z pokladny,” popsala mluvčí policie Pardubického kraje Andrea Muzikantová s tím, že další škoda vznikla na samotném stánku a jeho vybavení.

O deset dní později se pravděpodobně stejný pachatel vloupal podobným způsobem do stánku se zmrzlinou ve středočeském Benešově. „Vypáčil okno hrubým násilím, poměrně velkým, to okno zohýbal. Pak oknem vlezl dovnitř, vypáčil trezor,” upřesnil majitel sítě zmrzlinových stánků Jiří Vincenc. Tentokrát se ztratilo víc než 80 tisíc. Další případy se staly například v Písku nebo Prostějově.

Neznámý muž prozatím způsobil škodu přesahující 100 tisíc korun. „V případě dopadení a prokázání viny hrozí pachateli trest odnětí svobody až na pět let,” dodala policejní mluvčí. Podezřelým je muž ve věku kolem zhruba 30 let se světlými nakrátko ostříhanými vlasy, který se maskoval kšiltovkou, rouškou a kapucí. Jakmile spatří, že ve stánku je bezpečnostní kamera, odkloní ji stranou. Policie žádá o pomoc veřejnost. „Pokud muže podle videa nebo fotografií poznáváte, obraťte se co nejdříve na nejbližší policejní služebnu, nebo volejte bezplatnou linku 158,” uzavřela Muzikantová.

Tagy: