Ve slovenských horách tragicky zahynul 67letý Čech. Resuscitovali ho turisté

V Malé Fatře na Slovensku zemřel 67letý Čech. Ještě před příjezdem horské záchranné služby se muže snažili zachránit kolemjdoucí turisté, na místo pak dorazil i záchranářský vrtulník. Veškeré pokusy o oživení však byly marné.

Turisté si povšimli staršího muže ležícího v bezvědomí na cestě vedoucí ze sedla Vrchpodžiar ve směru na sedlo Medzirozsutce. Okamžitě proto zavolali na tísňovou linku horské záchranné služby.

„U muže byla zjištěna nepřítomnost vitálních funkcí. Přítomní proto okamžitě zahájili řádnou resuscitaci na základě telefonické instruktáže,“ uvádí horská záchranná služba na své facebookové stránce.

Na místo byli vysláni záchranáři HZS ze Štefanové a současně na místo vyrazila také letecká záchranná služba. „Horští záchranáři po příjezdu pokračovali v resuscitaci, bohužel se jim však muže nepodařilo přivést zpět k životu. Lékař vrtulníku proto musel konstatovat smrt. Tělo 67letého českého turisty následně záchranáři HZS transportovali do Štefanové, kde bylo odevzdáno pohřební službě,“ dodali.

Tagy: