Mladík zemřel na ambulanci v Chomutově. Řekli mu, že jen simuluje, tvrdí jeho bratr

Teprve 23letý mladík zemřel v pondělí večer na ambulanci v chomutovské nemocnici. Jen krátce před smrtí mu lékaři podle bratra řekli, že mu nic není a problémy zvládne překonat. Mladík následně na ambulanci zemřel. Případ nyní vyšetřuje policie. Informoval o tom web Blesk.cz.

Podle slov staršího bratra měl mít 23letý muž obtíže s dýcháním, bolesti na hrudi a brnění v ruce. „První jsme zavolali pohotovost. Řekli, abychom ho přivezli. Potom na pohotovosti zase řekli, ať s ním jedeme na ambulanci interny. Prý je mladý a určitě neodpadne,“ popsal bratr webu Blesk.cz.

Ani na ambulanci prý ale lékaři nechtěli mladého muže přijmout. „Odtamtud jsme volali znovu na pohotovost. Tam řekli, že nás nemohou ošetřit, když jsme v areálu nemocnice, a zavolali sami na internu, aby bratra přijali,“ sdělil jeho bratr.

Následně měl mladík čekat asi 20 minut na oddělení. Ošetřující lékařka mu navíc podle Lukáše řekla, aby ještě počkal. „Za další čas mu udělala výtěr z nosu, že prý si počká další dvě hodiny, než budou výsledky. Dovnitř ordinace ho vzal až jiný doktor a bratr zemřel prakticky hned, jak zavřel dveře,“ dodal sourozenec.

Starší bratr webu také řekl, že lékaři v nemocnici mladíka obvinili, že jen simuluje.

Mladík byl jinak zdravý

Nemocnice se k incidentu vyjádřila, odmítla ale sdělit podrobnosti. „Pacient skutečně zkolaboval v prostorách nemocnice a byla mu poskytnuta první pomoc a hodinová resuscitace. Pacienta se bohužel oživit nepovedlo,“ sdělila CNN Prima NEWS Jana Mrákotová, mluvčí Krajské zdravotní, pod kterou chomutovská nemocnice spadá.

Podle staršího bratra byl mladík zdravý. „Před rokem a půl podstoupil vyšetření EKG a vše bylo v pořádku. Jako malý měl slabou epilepsii, časem však nemoc ustoupila,“ prohlásil.

„Příčiny smrti nejsou známy a byla nařízena soudní pitva. Bohužel vzhledem k tomu, že rodina podala trestní oznámení, nemůžeme věc více komentovat,“ doplnila Mrákotová. Případ tak v současnosti vyšetřuje policie. Mladík pracoval jako taxikář a měl tříletou dceru.

Tagy: