Auto na pražské Kampě sjelo do Vltavy. Řidiče zdravotníci půl hodiny resuscitovali

Hasiči vytahují auto z Vltavy (Autor: HZS Praha)

Na Kampě sjelo auto do Vltavy (zdroj: HZS Praha)

V pondělí ve 22:20 pražští hasiči ve spolupráci s policií a záchranáři zasahovali na Kampě. Na základě volání na tísňovou linku vyjeli k autu, které sjelo do Vltavy. Za asistence potápěčů i člunů se jim podařilo z vody vytáhnout 53letého muže. Po více než půl hodině pak nalezli i potopený vůz.

U pražské Kampy zasahovaly tři speciální jednotky hasičů. „Auto tam sjelo do Vltavy, na místě byli i potápěči pražských hasičů ze stanice Modřany,“ uvedl mluvčí hasičů Martin Kavka. Během pátrání na člunu následně nalezli muže, kterého předali do péče záchranářům.

„Ve voze byl zaklíněn 53letý muž, kterého se nejprve snažil vyprostit svědek. Záchranáři asi půl hodiny prováděli resuscitaci, nakonec se podařilo funkci srdce obnovit,“ uvedli na Twitteru pražští záchranáři. Muž byl následně transportován do Vojenské fakultní nemocnice.

Hasiči následně pokračovali v pátrání po potopeném vozu. Úspěšní byli až po více než půl hodině od příjezdu na místo. „Za pomoci navijáku a hydraulické ruky bylo auto vytaženo na břeh,“ doplnil Kavka. Co pádu do Vltavy předcházelo, není dosud jasné.

Tagy: