V úterý si užijeme slunečno a nadprůměrné teploty. Koncem týdne bude sněžit

Úterní počasí přinese na mnoha místech České republiky nadprůměrné teploty. Dnes stejně jako ve středu budou ráno na většině území provázet mlhy, které mohou být i mrznoucí. Denní teploty by pak měly opět přesahovat i deset stupňů na nulou. V pátek se má pak ochladit a přijde sněžení.

V úterý jsou ráno na většině území zpočátku mlhy, někde i mrznoucí, nebo nízká oblačnost, která se podle Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) ojediněle udrží po celý den, a to zejména v Polabí.

„Probudili jsme se do rána s četnými mlhami a teplotami převážně od 0 do -4 °C. Jen ve vyšších polohách a na horách je jasná obloha a na hřebenech hor jsou teploty vzduchu kolem +3 °C,“ napsal ČHMÚ na svém Facebooku.

👁‍🗨Probudili jsme se do rána s četnými mlhami a teplotami převážně od 0 do -4 °C. Jen ve vyšších polohách a na horách je...

Posted by Český hydrometeorologický ústav on Monday, March 1, 2021

Nejvyšší denní teploty vystoupají k 8 až 12 °C, při déletrvající nízké oblačnosti nebo mlze se bude teplota pohybovat kolem 5 °C a v tisíci metrech na horách kolem 6 °C.

V noci na středu očekáváme jasno nebo skoro jasno, ojediněle, postupně opět na většině území mlhy, i mrznoucí nebo zataženo s nízkou oblačností. Nejnižší noční teploty klesnou na 1 až -3 °C.

Jasno nebo skoro jasno bude pak i ve středu přes den. Z kraje dne budou na většině území nadále převažovat mlhy, i mrznoucí nebo nízká oblačnost, která se ojediněle udrží po celý den (stejně jako v úterý zejména v Polabí). Nejvyšší teploty dosáhnou 10 až 14 °C, při déletrvající nízké oblačnosti nebo mlze kolem 6 °C.

V pátek se má však podle meteorologů ochladit a na většině území očekáváme sněžení nebo sněhové přeháňky. Nejvyšší denní teploty 1 až 5 °C, na jihovýchodě až 8 °C.

Tagy: