Čtyři vážně zranění po nehodě na D7. Zasahovaly vrtulníky, omezený provoz byl již obnoven

Vážná nehoda dvou osobních aut v pondělí ráno dočasně uzavřela dálnici D7 na 40. kilometru mezi Louny a Panenským Týncem. Dálnice byla v obou směrech uzavřená asi dvě hodiny, na místě zasahovali hasiči a záchranáři včetně dvou vrtulníků. Čtyři lidé byli těžce zraněni, uvedla severočeská policejní mluvčí Veronika Hyšplerová.

Nehoda byla na operační středisko hlášena kolem 07:30. Dálnice byla více než dvě hodiny uzavřená v obou směrech. Před desátou hodinou byl zprůjezdněn směr na Chomutov. O hodinu později i směr na Prahu.

Pravděpodobnou příčinou nehody bylo podle policejní mluvčí nedání přednosti v jízdě.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Dramatické záběry záchranné akce: Policisté masáží srdce oživovali hned dva muže

Podle mluvčího Zdravotnické záchranné služby Ústeckého kraje Prokopa Voleníka letěly na místo vrtulníky záchranné služby z Ústí nad Labem a z Prahy a vyjely také tři sanitky. „Ústecký vrtulník transportoval jednu osobu s vážným zraněním do ústeckého traumacentra. Kolegové z Prahy transportovali jednu osobu s vážným zraněním na traumacentrum do Motola, tam směřovala i sanitka s dalším zraněným. Druhá sanitka vezla vážně zraněného do pražské Ústřední vojenské nemocnice,“ doplnil Voleník.

Tagy: