Věděl otec zemřelého chlapce v Chorvatsku o granátu? Se střelou se měl fotit, píší média

Ilustrační foto

Dítě s granátem v Chorvatsku

Otce devítiletého chlapce, kterého v Chorvatsku usmrtil granát, propustili policisté a nyní tragédii stále vyšetřují. Podle tamních médií muž o střele věděl a dokonce se s ní vyfotil. Jiné zdroje však uvádějí, že o granátu, který si dítě odneslo do vozu, neměl tušení. Píší o tom weby danas.hr a telegraf.rs.

K tragédii došlo při návštěvě vojenského prostoru Josipa Markiče. Skupina Čechů vjela hluboko do areálu, kterému se také přezdívá Rudá země. Na místě se údajně chtěli fotit s vojenskými trofejemi.

K TÉMATU: Kuchař Jožko zmasakroval tělo své přítelkyně. Synovi bratislavského škrtiče hrozí doživotí

Otec se měl s granátem, který později explodoval a dítě smrtelně zranil, ještě vyfotit, píše web danas.hr. Nyní čelí obvinění ze závažného trestného činu, potvrdila mluvčí zadarských policistů Ivana Grbinová.

Po výslechu byl muž propuštěn. Podle webu telegraf.rs před tamními muži zákona uvedl, že o střele ani o tom, že si ji chlapec bere do auta, neměl zdání.

Do nebezpečné oblasti se vydala i přes nedávnou událost také desítka českých motorkářů. Jeden z nich uvedl, že o vstupu na vlastní nebezpečí ví a všichni jsou s riziky seznámeni. Jelikož však nikde není přímý policejní zákaz, ale jen výstražné cedule, nevidí v průjezdu prostorem problém.

K tragické události u chorvatského města Obrovac došlo ve středu. Po výbuchu auta zemřel devítiletý chlapec, dvě ženy ve věku 49 a 34 let a jeden muž ve věku 39 let utrpěli zranění. Všichni byli občany České republiky.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: S nožem a kladivem napadl šest lidí v Praze. Policie zveřejnila záběry zadržení agresora

Tagy: