Velká on-line záhada: Na mapě uprostřed německého lesa stojí „duch“ letadla bez křídla

Lovce internetových záhad tato kuriozita jistě zaujme – kousek od německého města Schramberg můžete na mapách od Googlu najít něco, co se podobá vraku letadla s utrženým křídlem. Mapy Google původně identifikovaly letadlo jako Boeing 747-400, uživatelé internetu ho ale označují za Airbus A340-300. Thomasi Jachnowovi, mluvčímu společnosti Lufthansa, připomíná písmo na trupu logo jeho letecké společnosti. „Tyto snímky vysvětlit nedokážeme. Pravděpodobně se jedná o chybu v Mapách Google,“ řekl pro německý deník Bild.

„Vrak letadla“, který v reálném světě samozřejmě neexistuje, se nachází na souřadnicích 48.244759, 8.423392 asi 200 metrů severně od průmyslové zóny Sulgen ve Schrambergu. Zdá se, jako kdyby muselo uprostřed lesů nouzově přistát. „Letadlo společnosti Lufthansa by tak nízko neletělo,“ uvedl mluvčí Jachnow podle Bildu.

ČTĚTE TAKÉ: Problém se satelity Elona Muska. Blokují výhled do vesmíru, tvrdí vědecký výzkum

Mapy Google se podle německého deníku Schwarzwälder Bote budou záležitostí zabývat, ale případ komentovat nebudou. Deníku také oznámily, že letadlo ze systému smažou. Někteří uživatelé by ho proto pravděpodobně už neměli vidět.

Pro zobrazení letadla přepněte na satelitní mapu.

„Vrak ze Sulgenu“ není jediný „duch letadla“, které lze na Mapách Google najít. Poblíž německého Hooksielu (nedaleko Wangerlandu) je k vidění letící tryskáč s kondenzačními stopami. Jeho fotku najdete v naší galerii. Nachází se na souřadnicích 53.627485, 8.031202.

NEPŘEHLÉDNĚTE: Nové iPhony mají větší displej a nové tlačítko. Na umělou inteligenci si ale Evropané počkají