Smutná zpráva pro Hollywood. Zemřela herečka Johnsová, známá z filmu Mary Poppins

Zemřela britská herečka Glynis Johnsová, bylo jí sto let. Diváci ji mohli znát jako paní Banksovou ze snímku Mary Poppins z roku 1964. Informoval o tom britský web Sky News.

Glynis Johnsová zemřela ve čtvrtek v domově pro seniory v Los Angeles přirozenou smrtí, informoval podle webu Sky News její manažer Mitch Clem. „Dnes je pro Hollywood smutný den. Byla poslední z posledních starého Hollywoodu,“ sdělil Clem.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Odešla hvězda filmového plátna Wilkinson. Zářil v Batmanovi či Zamilovaném Shakespearovi

Johnsová je známá především díky účinkování ve filmu Mary Poppins, kde hrála sufražetku paní Banksovou, která se díky kouzelné chůvě Julie Andrewsové znovu setká se svými dětmi. Její hvězdná role v tomto klasickém filmu zahrnovala i vystoupení se strhující písní Sister Suffragette.

Film Mary Poppins získal pět Oscarů ze třinácti nominací a zůstává jedním z nejoblíbenějších snímků společnosti Walt Disney.

Během své dlouholeté kariéry Johnsová ztvárnila mnoho rolí nejrůznějšího charakteru. Proslula jako perfekcionistka. „Pokud jde o mě, nemám zájem hrát roli pouze na jedné úrovni,“ řekla v roce 1990. „Smysl prvotřídního herectví spočívá v tom být skutečný. A aby to bylo skutečné, musím si to ve své mysli udělat smysluplné,“ sdělila.

V roce 1960 byla nominována na Oscara za film The Sundowners. Její poslední hereckou rolí byl snímek Superstar z roku 1999 s Molly Shannonovou a Willem Ferrellem v hlavních rolích. Johnsová měla jednoho syna, který zemřel v roce 2007.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Filmová tragédie. V autě našli mrtvou hvězdu Parazita, herec čelil podezření z užívání drog

Tagy: