Vémola uškrtil Slováka Ďatelinku, o mistrovský pás v MMA ale stejně přišel

Karlos Vémola se rozpovídal o tom, co předcházelo začátku MMA kariéry.

Vémola uškrtil Slováka Ďatelinku (zdroj: CNN Prima NEWS)

Stačily jen dvě minuty a dvanáct vteřin, pak bylo jasno. Karlos Vémola si během sobotního galavečera Oktagon 22 poradil se slovenským hromotlukem Milanem Ďatelinkou už v prvním kole. Jelikož se však den předtím při vážení nevešel do limitu, o mistrovský pás stejně přišel.

Byl to trochu jiný zápas, než na které jsou fanoušci v MMA zvyklí. Dva osvalení řimbabové na sebe nepoštěkávali nahněvané vzkazy, nečastovali se hanlivými výrazy. Karlos Vémola a Milan Ďatelinka se vzájemně respektují, český vítěz po boji dokonce věnoval poraženému Slovákovi lahev višňovice.

Přímo v kleci to však rozhodně nevypadalo na pohodové setkání starých přátel. Olomoucký Terminátor a obhájce titulu se do méně zkušeného protivníka pustil hned od začátku jak rozzuřený rosomák, po dvou minutách a dvanácti vteřinách využil jeho ukvapeného kopu, strhl jej na zem a následně přemohl submisí (rear-naked choked).

Efektním uškrcením Ďatelinky potvrdil, že ve střední váze je pro soupeře z bývalé federace jen těžko k poražení.

Jen to momentálně nemůže potvrdit mistrovským pásem. Už v pátek se totiž při převážení o 0,6 kilogramu nevešel do požadovaného limitu, takže na oficiální obhajobu musel bez ohledu na výsledek zapomenout.

„Všichni lidi vědí, že opravdový šampion střední váhy Oktagonu jsem já,“ prohlásil po zápase. „A jestli pás přes rameno mám, nebo ne, nehraje roli. Pro mě je hlavní, že jsem to zvládnul. Hejtři tu jsou a budou. Hejtovat budou vždycky,“ uvedl. Vítězství ho těší o to víc, že se v posledních dnech necítil moc dobře.

„Snažil jsem se předstírat, že mi nic není. Ve skutečnosti se mi ale točila hlava, neměl jsem balanc,“ přiznal. „Ještě ráno před zápasem se mě trenéři ptali, jestli zápas radši nezrušíme. Trochu se o mě báli,“ dodal.

Tagy: