Poslední rozloučení se zesnulým hercem Heribanem. Národní divadlo prozradilo detaily piety

Daniel Heriban byl také tvůrcem filmové, divadelní a dětské hudby.

Zemřel herec Daniel Heriban

Poslední rozloučení se zemřelým hercem a hudebníkem Danielem Heribanem proběhne v úterý ve Slovenském národním divadle (SND). To připravuje pietní akt ve spolupráci s jeho kolegy z Martina. Umělci bylo 43 let, zastavilo se mu srdce. O detailech piety informoval web Topky.

Rodinní příslušníci, přátelé i kolegové zesnulého herce Daniela Heribana mu naposledy vzdají hold v úterý od 11 hodin dopoledne. Program se uskuteční v nové budově SND, které celou událost pořádá.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Heriban byl den před smrtí v nemocnici. Neurolog popsal příznaky, které mohly varovat

„Spolu s rodinou jsme koncipovali celý program a zapojí se i Slovenské komorní divadlo z Martina,“ sdělila mluvčí SND Izabela Pažitková s tím, že populární herec a hudebník v jedné osobě měl kromě působení na bratislavských prknech v letech 2014 až 2021 také angažmá právě tam.

Daniel Heriban zemřel na srdeční zástavu 24. května ve svém domě ve Svätém Jure. Bylo mu teprve 43 let. V průběhu kariéry třikrát získal divadelní ocenění Desky, byl držitelem ceny OTO pro nejoblíbenější televizní osobnosti. S manželkou Kamilou měl tři syny.

Po smrti mu úctu vzdalo velké množství slovenských osobností včetně prezidentky Zuzany Čaputové.

Mnohí si ho zapamätáme z divadla, iní z televízie, ďalší vďaka hudbe, ktorú tvoril. S Danom Heribanom odišiel obrovský...

Posted by Zuzana Čaputová on Wednesday, May 24, 2023

Tagy: