Víte, kde jsou nově klimatické lázně? A kde si užijete v lázeňském městě i Jazzový festival?

Mariánské Lázně se vedle Lázní Kynžvart staly druhým lázeňským městem v regionu, které získalo prestižní status klimatických lázní. Zeptali jsme se, jak toto ocenění vnímá Reinhard Wall, ředitel hotelu Falkensteiner Spa Resort Marienbad.

Očekávali jste, že by Mariánské Lázně někdy mohly získat toto ocenění, jež je podobné označení Heilklimatischer Kurort, které se uděluje v německy mluvících zemích?

Město Mariánské Lázně má ideální vlastnosti a pevný základ pro získání tohoto ocenění. Naprostá absence znečišťujícího průmyslu a odlehlé prostředí v přírodní rezervaci Slavkovský les zajišťují čistotu ovzduší, která je měřena po dobu tří let, aby byla certifikována jeho kvalita ve všech ročních obdobích. V tomto smyslu to není překvapení, ale certifikace přidá další důležitý prvek, který podtrhne známé výhody již světově proslulého lázeňského města. V pětihvězdičkovém Falkensteiner Spa Resort Marienbad terapeuti dlouhodobě integrují lázeňské bioklima a dobrou kvalitu vzduchu do svých procedur.

Zaznamenali jste u svých hostů zájem o koupi balíčků s těmito procedurami? A které z mnoha balíčků patří k nejoblíbenějším?

Léčba respiračních onemocnění byla vždy součástí lékařského portfolia v Mariánských Lázních a certifikace jako Climatic Health Resort posílí jejich pověst. Blízké a snadno dostupné lesy, parky a turistické stezky v okolí města jsou však také velmi vhodné pro rozvíjející se požadavky městského obyvatelstva s vysoce dynamickým a náročným životním stylem, kteří naše služby vyhledávají. Ve Falkensteiner Spa Resortu nabízíme specifické balíčky, které kombinují zavedené léčby s nově vyvinutými, k nimž patří lesní koupel nebo ponádorová terapie. Tyto balíčky jsou zaměřeny na vzdělanou populaci, která se aktivně zapojuje do zdravého života. Slouží nejen k léčebným účelům, ale i k prevenci a také k ​​aktivnímu udržování zdraví a k včasné nápravě negativních návyků. Cvičení ve zdravém prostředí jsou velmi účinná pro zvládání stresu a aktivní relaxaci, účinek je působivý a lze jej měřit před a po cvičení.

Spousta lidí řekne: Dobře, čerstvý vzduch… pojďme do lesa, nemusíme za to utrácet víc peněz. Ale na vašem programu musí být něco speciálního. Třeba regenerace lesním koupáním?

Je důležité pochopit, že lesní koupání není o fyzickém cvičení a nelze ho provádět bez řádného vedení. Lesní koupání (v původním japonském názvu: Shinrin Yoku) není procházka lesem. Jde o posloupnost cvičení určených pro malou skupinu, ale prováděných individuálně. Trenér musí být certifikovaný a část lesa, kde se koná, musí splňovat specifické požadavky. Cvičení si však může každý účastník zopakovat i poté někde jinde, individuálně.

Mariánské Lázně, pro které je to po zařazení západočeského lázeňského trojúhelníku na seznam UNESCO druhý velký úspěch v poslední době, mají nyní ještě větší atraktivitu pro turisty z celého světa. Věříte, že by to mohlo vzbudit větší pozornost pro Mariánské Lázně?

Mariánské Lázně se i přes svou dlouhou historii vždy přizpůsobily moderní době. Nyní je to relevantnější než kdykoli předtím. Léčivé přírodní zdroje bez jakýchkoliv nepříznivých vedlejších účinků v kombinaci s nedotčenou přírodou, krásou jedinečného městského prostředí a fin-de-siecle art deco architekturou jsou všechno prvky, které znamenají pro Mariánské Lázně skvělou budoucnost, sloužící potřebám moderní společnosti.

Jazz v lázeňském resortu

Jestli chcete skloubit letní lázeňskou pohodu v Mariánských Lázních a jazz, dejte si do kalendáře Falkensteiner Summer Jazz festival. Druhý ročník jazzového léta pořádá v termínu od 14. července 25. srpna Falkensteiner Spa Resort Marienbad. Všechna představení začínají ve 20 hodin a zajišťují večer sofistikované zábavy, kterou si nejlépe vychutnáte při popíjení osvěžující sklenky vína při magickém západu slunce. Festival odstartoval vystoupením zpěvačky Lucie Hajíčkové s Ivan Audes Triem, kde působí také klavírista Kryštof Marek, vysoce uznávaný skladatel v oblasti jazzu a vážné hudby. Právě on pro svůj pozoruhodný talent, získal řadu ocenění, včetně prestižní ceny Český lev 2020 za hudební přínos k filmu Masaryk. Začátek festivalu bol vskutku fenomenální a na koho se můžete těšit dále? 21. července - Milan Angelo Trio, 28. července - Jericho Freer & Daniel Bulatkin Trio, 4. srpna - M.K. Collective, 11. srpna - Justin Lavash, 18. srpna - Peter Befort Trio, 25. srpna- Kvarteto Marka Novotného…Vše o letním jazzovém festivalu zde.

Tagy:
les koupání festival vzduch ocenění lázně prevence Mariánské Lázně terapie Česko Komerční sdělení Lázně Kynžvart Český lev Světové dědictví UNESCO Slavkovský les Falkensteiner Hotel Mariánské Lázně Reinhard Wall Falkensteiner Hotel Marek Novotný Kryštof Marek