Diktátorská Láska nebeská. Putinovo zamilované mávání Kimovi i jejich „Top Gear“ baví internet

Ruský prezident Vladimir Putin mává severokorejskému diktátorovi Kim Čong-unovi.

Putin v Severní Koreji

Nesmělé úsměvy v autě, dojemné mávání skrze letadlové okénko i hlazení huňatých pejsků. Setkání ruského prezidenta Vladimira Putina se severokorejským diktátorem Kim Čong-unem baví internet natolik, že se oba dočkali série koláží a upravených či předabovaných „bromance“ videí. Ty z nich dělají nejlepší kamarády nebo rovnou zamilovaný páreček. „Úplná Láska nebeská,“ smějí se uživatelé na sociálních sítích.

Třebaže setkání hlav dvou autoritářských režimů nevěstí podle analytiků nic dobrého – Putin ostatně s Kimem podepsal komplexní strategickou spolupráci – oficiální mediální výstupy z ruské návštěvy pobavily nejednoho diváka. Jelikož ruský prezident navštívil KLDR po více než 24 letech, izolovaná východoasijská země si pro něj připravila pompézní show a několik překvapení.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Vietnamský voják Nguyen bojuje proti Rusům: Ukrajina je má vlast, v Buči jsem zažil šok, říká

„Nejsou trochu v křeči?“ píšou například uživatelé sociální sítě X pod videa i fotky z galakoncertu, kde oba prezidenti sedí zaboření v křesle, zatímco se před nimi odehrává precizně natrénovaný spektákl. „Brambory bez emocí,“ okomentovali další lidé jejich procházku Pchjongjangem vyzdobeným ruskými vlajkami a obřími Putinovými portréty.

Na zřetelnější úsměvy došlo především v luxusním ruském autě Aurus, které Kim dostal jako dárek. Na videích, které zveřejnily státní agentury, je vidět, jak si s Putinem užívá jízdu ve svém novém vozidle. „Který díl Top Gearu to je? A kde nechali Jeremyho Clarksona,“ rýpnuli si komentátoři na síti X, kteří momentku připodobňovali k populárnímu britskému televizními seriálu o autech.

Došlo také na koláže, ve kterých za Putinem a Kimem sedí také americký prezident Joe Biden a japonský premiér Fumio Kišida. Některé internetové uživatele také pobavily fotky šéfů autoritářských režimů s huňatými psy plemene pungsan. Dva totiž Putin dostal od Kima jako dárek.

Bez série vtípků se neobešel ani samotný závěr návštěvy. Severokorejské i ruské zpravodajské agentury totiž zveřejnily video, na kterém Putin při svém odletu mává Kimovi skrze letadlové okénko – podle některých až rozpačitě dlouho.

„Úplná Láska nebeská,“ smějí se uživatelé na síti X s odkazem na oblíbený film a sdílejí montáže s romantickou hudbou, které mají podtrhnout upevněné přátelství mezi dvěma diktátory.

Šéf Kremlu slíbil, že s izolovanou komunistickou zemí prohloubí obchodní a bezpečnostní vazby a podpoří ji v jejím odporu proti USA. Putin se z KLDR následně přesunul do Vietnamu, kde se sešel s jeho vrcholnými představiteli. Návštěva Hanoje se ovšem obešla bez laviny internetových fórků.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Žádný plot a varovné nápisy. Chorvatský prefekt popsal místo, kde Češi vzali smrtící granát. Při výbuchu přišlo dítě o život.

Tagy: