Putinovu dceru v zahraničí hlídala armáda agentů. Sledovali i její milostný život

Dcera Vladimira Putina Katerina Tichonovová se v průběhu čtyř let tajně vydávala do západoevropských států, kde ji na každém kroku střežili příslušníci zpravodajské služby. Většinu cest přitom uskutečnila za svým milencem Igorem Zelenským, špioni tak o jejím milostném životě měli neustálý přehled. Agenty na svou dceru posílal samotný ruský prezident.

Pětatřicetiletá Katerina Tichonovová opakovaně cestovala do Londýna, Mnichova a dalších měst v západní Evropě, aby se setkala se svým partnerem Igorem Zelenským, který do letošního roku působil v čele Bavorského státního baletu. Podle uniklých dokumentů zpravodajské služby Putinovu dceru během jejich výletů hlídala armáda tajných agentů, informoval britský deník Daily Mail.

V březnu 2017 byla Tichonovová doprovázena šesti agenty, kteří byli ubytovaní ve třech hotelových pokojích. „Po dvojicích se museli natěsnat do přeplněných londýnských hotelů,“ stojí ve zprávě. Při cestě do Švédska pak Putinovu dceru hlídalo dokonce deset špionů. Dva z nich byli identifikováni jako Dmitrij Dankov a Dmitrij Posunenko.

Putin na hlídání vynaložil státní finance

Vladimir Putin díky informacím od agentů věděl téměř vše o milostném životě své dcery. „Díky těmto dokumentům jsme zjistili, jakým způsobem členové Putinovy rodiny žili v zahraničí, ale také jak je armáda zvláštních agentů všude doprovázela,“ uvádí investigativní ruský web Important Stories, který spolu s německým deníkem Der Spiegel na případ upozornil. Německé zpravodajské služby si však vysokého počtu špionů všimly a začaly je monitorovat.

Ruský prezident se v minulosti rozčiloval nad Rusy, kteří si užívali západní životní styl. Uniklé dokumenty ale prozrazují, že na ochranu své dcery vynaložil obrovské finanční částky pocházející ze státních zdrojů. Občas dokonce nechal vypravit i soukromé letadlo.

Tichonovová zřejmě začíná politickou kariéru

Katerina Tichonovová byla nedávno uvedena do funkce spolupředsedkyně vlivné skupiny, která dohlíží nad ruským dovozem. Jejím úkolem je údajně zajistit, aby se Rusko vyhnulo dopadům sankcí, které byly na zemi uvaleny kvůli válce na Ukrajině. Někteří pozorovatelé se domnívají, že jmenování Tichonovové je začátek její politické kariéry.

Putinova dcera byla dříve tanečnicí rock and rollu a vdala se za nejmladšího ruského miliardáře Kirilla Šamalova. Jejich manželství skončilo rozvodem a Katerina začala randit s tanečníkem baletu Igorem Zelenským, který s ukrajinským prezidentem Volodymyrem Zelenským není nijak spřízněný. Pár společně vychovává jednu dceru.

Tichonovová má nevlastní sestru Luiz Rozovou a starší sestru Mariu Voroncovovou, která působí v Národním lékařském a výzkumném endokrinologickém centru a je považována za expertku na nanismus. Tato porucha u lidí způsobuje malý vzrůst. Vladimir Putin své dcery na veřejnosti tají. Předpokládá se, že má několik dětí s političkou a bývalou gymnastkou Alinou Kabajevovou.

Tagy: