Vondráček: Nerudovou by ve Sněmovně nikdo neposlouchal. Pavel byl jak poslanec začátečník

Danuši Nerudovou by ve Sněmovně nikdo neposlouchal. Petr Pavel mluvil jak na úrovni připraveného začátečníka. Místopředseda hnutí ANO Radek Vondráček nešetřil kritikou na adresu dvou prezidentských kandidátů, kteří se ve středu utkali v superdebatě na CNN Prima NEWS.

„Sledoval jsem debatu dvou kandidátů koalice Spolu. Neočekával jsem větší řečnický souboj. Kdybych to hodnotil z parlamentního hlediska, tak Danuše Nerudová by ve Sněmovně neobstála, ji by neposlouchal vůbec nikdo. Petr Pavel pak mluvil na úrovni připraveného poslance-začátečníka,“ zhodnotil debatu místopředseda hnutí ANO Radek Vondráček v pořadu 360° na CNN Prima NEWS.

Pozvání do středeční prezidentské superdebaty odmítl Vondráčkův stranický šéf Andrej Babiš, který je podle bookmakerů společně s Pavlem a Nerudovou největším favoritem v boji o Hrad.

Expremiér pozvání nepřijal s následujícím odůvodněním: „Chápu, že média chtějí dělat z prezidentské volby mediální show. Já si ale myslím, že prezidentský úřad, do kterého kandiduji, si ji nezaslouží.“ Opoziční politik přitom ještě na konci listopadu slíbil, že se lednových debat prezidentských kandidátů na CNN Prima NEWS zúčastní.

Podle Vondráčka však nemělo cenu, aby se Babiš přímého střetu s Pavlem a Nerudovou ve vysílání CNN Prima NEWS zúčastnil. „Nebyla špatná taktika nechat ty dva se servat. K výraznému souboji ale nedošlo. Možná kdyby se hlasovalo i pro tu červenou čepici, kterou položil Petr Pavel na stoleček pro Andreje Babiše, bůh ví, jak by to dopadlo,“ uvedl bývalý předseda Sněmovny s odkazem na dárek, který přinesl expremiérovi do studia Petr Pavel.

Anketu na zpravodajském webu CNNPrima.cz vyhrál Petr Pavel se ziskem 70,16 % hlasů. Danuše Nerudová si na svou stranu získala 29,84 % hlasujících diváků.

Členové vládní pětikoalice však s hodnocením Vondráčka nesouhlasili. „Šlo o excelentní výkon. Oba zúčastnění se snažili a ukázali svoje kvality. Z mého pohledu vyhrál ten lepší (Petr Pavel). Dál bych to nekomentoval,“ oponoval například místopředseda KDU-ČSL Tom Philipp. Lidovci v rámci koalice Spolu vyslovili z prezidentských kandidátů podporu Pavlovi i Nerudové i senátorovi Pavlu Fischerovi.

Podívejte se na celou superdebatu CNN Prima NEWS s Petrem Pavlem a Danuší Nerudovou:

Tagy: