Chlapec měl uškrtit a sexuálně zneužít 10letou sestřenici. V USA ho budou soudit jako dospělého

Jen desetiletá dívka Lily Petersová se stala obětí násilné vraždy.

Vražda desetileté

Odvolací soud v americkém Wisconsinu 10. září potvrdil, že mladík, který měl v roce 2022 zavraždit a sexuálně zneužít svou 10letou sestřenici Lily Petersovou, bude souzen jako dospělý. Hrozí mu tak doživotní trest, kterému by se u soudu pro mladistvé vyhnul. Psychologové vypověděli, že tehdy 14letý mladík trpěl depresivní, úzkostnou poruchou a autismem. Trápily ho také obsedantní sexuální myšlenky, píše web Law & Crime. V osudný den ho spolu se sestřenicí viděl soused Jeremy, projížděli zrovna ulicí. „On jel na hoverboardu, Lily vedle něj na kole a jen se smáli,“ vylíčil ve vysílání CNN Prima NEWS.

Sexuální touhy se podle výpovědi psychologů měly u mladého vraha rozvinout kvůli nutkavému sledování stále násilnějších pornografických videí, uvedl web Law & Crime. Léčba, jakou by potřeboval, ale podle nich ve vězení nebude možná.

ČTĚTE TAKÉ: Děsivý případ z Kentucky. Šerif se pohádal se soudcem, přímo v budově soudu ho zastřelil

Koroner webu americké CNN popsal, že dívka na sobě měla stopy po škrcení a zranění tupým předmětem. Obžalovaný mladík se přiznal k tomu, že Lily třikrát udeřil velkým klackem do hlavy, škrtil ji a poté sexuálně napadl.

V průběhu konání se však prý vyděsil a z místa činu utekl domů. Když se po městě začaly šířit zprávy o zmizení jeho sestřenice, vrátil se do lesa a přikryl její bezvládné tělo listím.

GALERIE: Památka na Lily Petersovou

Chlapcův právník Michael Cohen se snažil, aby soud na základě obhajoby své rozhodnutí přehodnotil. Odvolací soud jeho žádost zamítl. „Kdyby tam bylo něco, co by ukazovalo, že má skutečně výčitky svědomí, myslím, že by ho u soudu pro dospělé nenechali,“ okomentoval okresní prokurátor Harry Hertel podle zpravodajského webu Weau.com.

Lily Petersová zemřela 24. dubna v roce 2022. Po její smrti lidé u základní školy Parkview, kam chodila do čtvrté třídy, zanechali květiny, balónky a plyšáky ve fialové barvě.

NEPŘEHLÉDNĚTE: Rozruch u soudu v Ústí: Žena plivla na kameramana a proklela ho. Její syn hrozil skokem z okna

Tagy: