Vyhrožují mi smrtí, říká Turek. Odmítl nacistickou nálepku a přidal „hranaté“ poselství

Lídr eurokandidátky Přísaha a Motoristé sobě Filip Turek

Filip Turek o Ukrajině

Je mi vyhrožováno smrtí mnoha sofistikovanými způsoby, řekl ve videu na sociální síti X Filip Turek (Přísaha a Motoristé sobě). Kolem kandidáta do Evropského parlamentu se v posledních dnech objevila řada kontroverzí. Svým projevem se prý snaží deeskalovat situaci.

Kolem kandidáta do Evropského parlamentu Filipa Turka se rozvířila velká debata. Diskutuje se zejména o jeho sympatiích k nacismu, například kvůli snímku, na němž má zdviženou pravici. Situace se začala vyostřovat a objevily se i výhrůžky. „Ve středu jsem byl ze strany CNN Prima NEWS požádán, abych pomohl deeskalovat situaci i kvůli moderátorce Pavlíně Wolfové, která byla obětí vyhrožování. Tato situace je šílená. Mně osobně je vyhrožováno smrtí mnoha sofistikovanými způsoby, mým voličům je vyhrožováno, že budou vyhozeni z práce,“ řekl Turek ve videu, které sdílel na sociální síti X.

K TÉMATU: Turek znovu pod ostrou palbou kritiky. Zlatej tatíček Hitler a kulaté číslo 88, psal před lety

Podotkl, že tyto výhrůžky nejsou v pořádku a nepatří do demokratické společnosti. Následně ale obvinil kandidátku do Evropského parlamentu Danuši Nerudovou (STAN) z šíření nenávisti. „Jsme svědky toho, že paní Nerudová se svým týmem rozjela nenávistnou kampaň, která běží už týden v kuse a podílel se na ní i ministr vnitra Vít Rakušan (STAN), což je úplně děsivé,“ řekl Turek. Podle něj se vytahují „deset až patnáct let staré nesmysly vytržené z kontextu a také dezinformace“.

Turek uvedl, že již dříve varoval, že něco podobného přijde. „Přišlo to silnější, než kdokoliv čekal. Jediné, jak zvrátit tuto odpornou dobu a šílenou propagandu, je, že půjdeme v pátek a v sobotu k volbám a dáme jasně najevo, že tohle se nám nelíbí,“ uvedl. „Pojďme prosím vyřešit všechny spory těchto voleb jedině k hranatým urnám v hranaté místnosti vhozením hranatého volebního lístku,“ připsal k příspěvku.

Zároveň se vyjádřil i k obviňování, že inklinuje k nacismu. „Ne, nejsem člen NSDAP, nejsem neonacista, všichni to vědí,“ sdělil Turek.

V komentářích pod příspěvkem se ale strhla velká vlna kritiky. „Jsi obyčejnej nácek. Nebo máš jen prostě malého pindíka a miluješ vůdce. Oboje dvoje je jen známka nízkého IQ. Nezapomeň zase utíkat před novinářema,“ napsal člen předsednictva STAN a starosta Tetína Matěj Hlavatý. „Ty jseš hroznej kašpar,“ napsal bývalý hokejista Jiří Hrdina.

Mezi dalšími uživateli ale Turek našel i podporu. „Filipe, zítra vám to hodím. Nový vítr a doufám, že nebudete takový kejvač v EU jako jsou SPOLU a STAN, že oni kývají na všechno i když je to blbost. Přeji mnoho sil a zdaru a přeji vám úspěch,“ napsal jeden z uživatelů.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Turek je ikonický člověk, řekl Macinka. Nacistické předměty jsou podle něj pseudoproblém

Tagy: