Teploty se přiblíží třicítce, hrozí však bouřky. V závěru týdne se v Česku ochladí

Počasí 6.9.2022 6:09

V úterý mějte připravené deštníky. Převážně polojasnou oblohu místy vystřídají přeháňky a na západě i bouřky. Teploty však budou letní – mezi 22 až 26 °C. Blíže k třicítce vystoupají ve středu.

V úterý bude převážně polojasno, během dne se však místy mohou ojediněle objevit přeháňky, na západě meteorologové z Českého hydrometeorologického ústavu očekávají i bouřky. Z rána se výjimečně mohou objevit mlhy nebo nízká oblačnost, a to zejména na jihozápadní polovině Čech.

Léto však Česku ještě sbohem nedalo. Denní teploty se budou pohybovat mezi 22 až 26 °C, na horách kolem 17 °C a na Šumavě a v Krušných horách kolem 20 °C. Vát bude slabý jihovýchodní až východní vítr o síle 1 až 4 m/s.

V noci na středu bude jasno až polojasno. K ránu se ojediněle objeví mlhy nebo nízká oblačnost, a to zejména v jihozápadní polovině území. Nejnižší teploty se budou pohybovat mezi 14 až 10 °C.

S víkendem se ochladí

Ve středu bude jasno až polojasno. Během dne však bude spíše oblačno, na západě se místy, jinde ojediněle, očekávají přeháňky i bouřky. Nejvyšší teploty se však více přiblíží tropické třicítce – pohybovat se budou mezi 23 až 27 °C.

Příjemné teploty se očekávají i ve čtvrtek, dosahovat budou 20 až 24 °C, na jižní a východní Moravě až 26 °C. Stejně tak však meteorologové počítají s občasným deštěm, přeháňkami a ojedinělými bouřkami. A jak bude do konce týdne? Stále chladněji. S příchodem víkendu se budou teploty pohybovat maximálně kolem 20 °C. Taktéž se očekává déšť nebo přeháňky.

Tagy: