Vyšperkujte svou grilovací párty: Nápady na hry, drinky a nezapomenutelnou atmosféru

Chystáte se uspořádat grilovací párty, ale chcete, aby byla opravdu výjimečná a nezapomenutelná? Víme, jak na to! Nažhavte gril, vyndejte jídlo z lednice a jdeme na to!

Aby se hosté ani chvilku nenudili

Než se zahradní gril rozehřeje a hamburger na grilu bude připraven k servírování, je důležité hosty zabavit. Připravte si několik her, které lze hrát venku na čerstvém vzduchu.

Mezi ty nejoblíbenější patří kroket, pétanque nebo badminton. Pro větší skupiny můžete zorganizovat turnaj v ping-pongu nebo volejbalu. Nezapomeňte ani na hry jako jsou šipky nebo kuželky, které pobaví všechny generace – od dětí po pratety.

Namíchejte drinky, které osvěží

Žádná zahradní párty není kompletní bez osvěžujících drinků. Nachystejte základní suroviny jako led, citrusy, bylinky a různé druhy alkoholu a nechte hosty, ať si namíchají své vlastní koktejly.

Mojito, Cuba Libre nebo Piña Colada jsou klasikou, ale nebojte se experimentovat s novými kombinacemi a chutěmi. Nezapomeňte ani na nealkoholické varianty pro řidiče a děti, jako jsou domácí limonády nebo smoothies.

TIP: Vyhlaste soutěž o nejlepší koktejl v kategorii alko i nealko, vyberte porotu a o další porci zábavy budete mít postaráno.

Grilovací menu pro fajnšmekry

Samozřejmě, hlavní hvězdou grilovací párty je jídlo. Kromě tradičních grilů můžete vyzkoušet i přenosné ohniště, na kterém připravíte pokrmy s jedinečnou chutí.

Hamburger na grilu je sázkou na jistotu, ale nebojte se experimentovat i s jinými druhy masa, jako jsou steaky, klobásy nebo marinované kousky kuřete. Laťku párty posunete díky servírování jehněčího či různých druhů ryb.

Myslete i na vegetariány a připravte grilovanou zeleninu, sýry nebo tofu. Jako přílohy se skvěle hodí čerstvé saláty, grilovaná kukuřice, domácí chléb a tortilly. Vše skvěle doplní různé druhy pomazánek a dipů – z rajčat, majonézy, zakysané smetany, česneku či cizrny.

Vytvořte jedinečnou atmosféru

Pro dokonalou atmosféru zahradní párty je bezpodmínečně důležitá i výzdoba.

  • Využijte přírodní materiály jako dřevo, lněné ubrusy a proutěné koše.
  • Pro intimní atmosféru i po setmění připravte svíčky, rozvěste světýlka nebo lampiony.
  • Květiny v květináčích nebo ve vázách dodají prostoru svěží a letní nádech.
  • Nezapomeňte ani na pohodlné posezení s polštáři a dekami pro chladnější večery.

S těmito tipy se vaše zahradní grilovací párty stane nezapomenutelným zážitkem pro všechny zúčastněné. Ať už se rozhodnete pro klasický hamburger na grilu nebo zaexperimentujete s novými recepty, nezapomeňte si především užít skvělou společnost a letní pohodu.

Tagy: