Veřejnost má být informována. Vystrčil požádá Hrad o podrobnosti ke stavu prezidenta

Miloš Vystrčil

Vystrčil chce informace o stavu Zemana

Předseda Senátu Miloš Vystrčil (ODS) bude žádat Kancelář prezidenta republiky o podrobnější informace o stavu prezidenta Miloše Zemana. Žádost by mohla na Hrad dorazit již v pondělí.

Podle místopředsedy Senátu Jiřího Růžičky (TOP 09), bude předseda Senátu Miloš Vystrčil v pondělí žádat Kancelář prezidenta republiky o informace ohledně stavu Miloše Zemana. Ten byl v neděli hospitalizován v nemocnici.

Vystrčil o možnostech, jak získat podrobnější informace, diskutoval právě s Růžičkou. „Krátce jsme se spojili a bavili o tom, že jedna z možností, jak se rozumným způsobem dobrat toho, aby veřejnost byla informovaná o stavu prezidenta, je i to, že požádáme Kancelář prezidenta republiky a pana prezidenta,“ uvedl pro CNN Prima NEWS Vystrčil.

Nedůstojné mlčení

„Je to (mlčení) nedůstojné a kvůli panu prezidentovi mi to osobně vadí,“ konstatoval předseda Senátu. Podle něj je potřeba, aby veřejnost věděla, jestli je hlava státu schopna vykonávat své povinnosti. „Nepotřebuji vědět, co panu prezidentovi je a jakou má diagnózu. Je ale potřeba, aby veřejnost věděla, zdali je schopen činit kroky, které mu z titulu jeho funkce přísluší,“ popsal Vystrčil.

Podle Vystrčila stačí, aby Kancelář prezidenta republiky napsala, zda je prezident schopen konat kroky, které vyplývají z jeho funkce, a začne se tak dít.

Tagy: