Výzva pro Kazmu: Dej miliony nemocnému Martínkovi, burcuje Šlégrová. Nabídla protislužbu

Příběh teprve dvouletého Martínka, který trpí vzácným syndromem AADC, chytl za srdce celý národ. Na léčbu potřebuje chlapeček 100 milionů korun, pojišťovna náklady odmítla uhradit. Do akce se tak zapojila řada celebrit, včetně herečky Nikol Leitgeb – za svobodna Štíbrové – nebo modelky Lucie Šlégrové. Ta navíc vyzvala Kamila „Kazmu“ Bartoška, aby se do pomoci také připojil, a ze zapečetěného trezoru věnoval miliony právě rodině Martínka. Dala mu i protinabídku.

Pomáhá celý národ. I tak by se dala nazvat vlna solidarity, která se s příběhem Martínka zvedla. Do pomoci vybrat 100 milionů korun na genovou terapii, která by dvouletému chlapečkovi mohla zajistit žít normální život, se zapojila i řada celebrit, v čele s Nikol Leitgeb.

ČTĚTE TAKÉ: Češi jsou extrémně štědří, pomáhat je baví. Ještě ale máme co dohánět, říká šéf Znesnáze21

Oblíbená česká herečka, zpěvačka a maminka dvou chlapců je známá tím, že každou první neděli v měsíci zveřejňuje na svém Instagramu sbírky, které mají za cíl jediné – změnit někomu život k lepšímu. Vzhledem k naléhavosti Martínkova příběhu se však chopila iniciativy i mimo zajetý rámec a burcuje nejen své sledující, aby chlapci pomohli dosáhnout nepředstavitelně vysoké částky.

Osud lidí, kteří se ocitli v nouzi, není lhostejný ani divákům Primy a CNN Prima NEWS. Naposledy pomohli například mamince postižené Aničky. Podívejte se v reportáži:

Během dnů se i s její pomocí podařilo vybrat několik milionů, dosavadní částka k nedělnímu odpoledni činí 27 milionů. Do akce zajistit Martínkovi šanci na život se zapojily další známé osobnosti, včetně modelky Šlégrové  manželky někdejšího hokejového reprezentanta Jiřího Šlégra. Ta navíc připojila výzvu pro Kazmu.

Svíčková, krkovička i špagety

„200 tisíc z nás, každý 450 korun, a je to tam,“ hlásala manželka slavného hokejisty, která má na Instagramu více než 14 tisíc sledujících. A pokračovala: „Pokud Kazma vyndá prachy a přidá je, tak mu osobně přijdu vyšůrovat celý byt, i okna mu umyju, boty naleštím, hajzlík vyštětkuji... a Jirka mu uvaří svíčkovou,“ nabídla baviči.

Pomáhejme společně

Redakce CNN Prima NEWS navázala spolupráci s dárcovskou on-line platformou Znesnáze, která umožňuje vytvoření charitativní sbírky během krátkého časového úseku. Tato platforma byla vytvořena v lednu 2020 Nadačním fondem pomoci. Pokud i vy chcete pomáhat potřebným, podpořte některý z projektů či sbírek, které naleznete na webu CNNPrima.cz nebo právě na stránkách znesnaze21.cz.

Odkazovala tak na zapečetěný trezor, v němž na výherce Kazmovy soutěže čeká milion dolarů – tedy zhruba 22 milionů korun. Pokud by částku moderátor, producent a influencer vybrat a věnoval Martínkově rodině, jeho šance na život by se podstatně zvýšily. Nebyla jediná, kdo něco Kazmovi na oplátku nabídl. „Já udělám špagety, mám je vyhlášené,“ připojila se jedna z jejích sledujících. „A já řízky z krkovičky,“ pokračovala další.

Malou či větší částku Martínkovi věnovaly již desítky tisíc lidí z celého Česka – včetně zesnulého Romana, který vlastní boj se zákeřnou nemocí nakonec prohrál, vybraná částka však poslouží dětem, které to potřebují. Zapojit se můžete i vy, a to skrze sbírky na stránkách platforem Znesnáze21 nebo Donio. Následně se částka pro chlapce sečte a předá rodině.

Tagy: