Z Brna do drsné džungle i na moře se Švejkem. V pořadu Enter se zaměříme na české herní stopy

České herní studio Madfinger Games představilo taktickou a realistickou střílečku Gray Zone Warfare.

ENTER (2)

Brněnská herní scéna si může zapsat další velký zářez. Drsná střílečka Gray Zone Warfare se i přes silně konkurenční prostředí stala celosvětovým hitem, zažila ovšem krušné začátky. S čím vším se musela hra potýkat po spuštění, přiblíží technologicko-herní pořad Enter. Kromě technologických novinek se zaměří také na slavného vojáka Švejka, který se z nějakého důvodu stal velitelem torpédoborce ve válečné hře World of Warships. Pořad můžete sledovat každou sobotu ve 22:40 nebo v úterní repríze ve 23:40 na CNN Prima NEWS či přímo zde na webu cnn.iprima.cz.

Ačkoliv v prvních několika dnech zažívala brněnská akce Gray Zone Warfare porodní bolesti, nakonec si dokázala vybojovat pozornost hráčů po celém světě. Za vše ostatně mluví i čísla: minulý týden brněnští vývojáři oznámili, že překročili hranici 900 tisíc prodaných kopií. O čem realistická střílečka je a kdo za ní stojí? Více přiblíží moderátoři Jan Hrušovský a Michal Kabele. Hře jsme se věnovali i v tomto článku.

Českých stop se bude držet také druhý tematický blok. Slavný voják, reumatik a ikonická knižní postava Josef Švejk totiž opustil tuzemské luhy a háje a vydal se sloužit císaři pánu na moře, kde se stal ve hře World of Warships velitelem torpédoborce. Některé české hráče může potěšit, že na ně mluví i svou mateřštinou. A stejně jako v románech od Jaroslava Haška, ani zde nešetří svými hláškami.

V technologickém okénku přijde řeč na aktivity miliardáře Elona Muska nebo na možnou spolupráci mezi společností Apple a OpenAI, která může vyústit v integraci ChatGPT do iPhonů a dalších zařízení od technologického velikána s jablkem ve znaku.

Technologicko-herním pořadu Enter, který můžete sledovat každou sobotu ve 22:40 na CNN Prima NEWS či v úterní repríze ve 23:40. Archiv odvysílaných dílů najdete na webu cnn.iprima.cz v sekci Pořady.

Tagy:
počítačové hry Brno technologie Elon Musk SpaceX videohry videohra Apple pořady CNN Prima NEWS gaming Gaming Jaroslav Hašek Švejk Wargaming CNN Prima Gaming střílečka Madfinger Games Osudy dobrého vojáka Švejka za světové války ChatGPT OpenAI World of Warships Enter Gray Zone Warfare