Z hlídané pobočky pošty v Pardubicích zmizel vězeň. Uprchl, aniž si toho dozorci všimli

V pátek ráno se dozorci pardubické věznice na střeženém pracovišti vězňů nemohli dopočítat. Chyběl jim 56letý Miroslav Murín, který je původem ze Slovenska. Jak se dokázal pod dohledem vytratit, zatím není jisté. Policie uprchlíka hledá, informovala CNN Prima NEWS.

Pardubičtí policisté od rána pátrají po vězni, který zmizel ze střeženého pracoviště na Palackého třídě. Naposledy ho někdo viděl kolem půl šesté ráno. Podařilo se mu odejít z překladiště pobočky pošty hned vedle hlavního nádraží. Miroslav Murín podle policie možná mění identitu. Může se vydávat za Mira Rasputina nebo Mira Pražáka.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Hanobení národa. Policie stíhá prodavače, který na kebab v Plzni vylepil antisemitský plakát

„Muž má 182 centimetrů vysokou, štíhlou postavu. Na sobě světlé triko s dlouhým rukávem a tmavé pracovní kalhoty s kšandami. Na tváři měl plnovous, nicméně není vyloučeno, že na útěku bude chtít změnit svou vizáž a oblečení. Má vazby na území hl. města Prahy, kde v minulosti páchal majetkovou trestnou činnost,“ uvedla k popisu policejní mluvčí Iveta Kopecká.

Bude se vyšetřovat, jak se z hlídaného objektu mohl příslušníkům vězeňské služby tak snadno ztratit. Policie prosí o jakoukoli informaci, která by mohla pomoci k dopadení vězně na útěku. Volat můžete na tísňovou linku 158.

Sledujte další Hlasy zločinu s moderátorem Václavem Janatou a novinářem Jakubem Kvasničkou o třetí doživotně odsouzené ženě z české historie Jaroslavě Fabiánové

Tagy:
policie Plzeň vězeň věznice Vězeňská služba České republiky Rasputin Iveta Poloková-Kopecká Zločin Pardubice Pražák