Drsný trest za rabování vybombardovaného obchodu v Kyjevě. Policie muže přivázala ke sloupu

Ukrajinec z Hostomelu kradl v rozbitém supermarketu, policie ho zadržela a přivázala ke sloupu. (7.4.2022)

Ukrajinská policie chytila dva muže při krádeži v rozbitém supermarketu v Kyjevě. Strážníci je za trest přivázali ke sloupu. Scénu se podařilo zachytit reportérce CNN Prima NEWS Haně Mikulkové, která jednoho z ukrajinských pachatelů vyzpovídala.

Vyrabovat vybombardovaný obchod se nevyplatilo dvěma mladíkům z ukrajinského Hostomelu. Odnesli si horská kola a nádobí, jenže následně je chytila policie a za trest je přivázala ke sloupu.

„Šli jsme do rozbitého supermarketu. Něco jsme tam vzali a policie nás přivázala,“ popsal CNN Prima NEWS jeden z pachatelů. Jeho obličej celý od krve naznačuje, že zatčení zřejmě neproběhlo nenásilnou formou.

Proč vlastně kradl? „Ani nevím, ale už to víckrát neudělám,“ podotkl muž, který se představil jako 34letý Fjodor. Jedním z motivů zločinu mohly být peníze, během ruské invaze v jeho zemi totiž nemá práci.

S nepřátelskými vojsky už se dokonce osobně setkal. Reportérka CNN Prima NEWS Hana Mikulková se Fjodora zeptala, zda mu Rusové nějak ublížili. „Ano. Zašli k nám domů a všechno tam převraceli,“ popsal muž přivázaný ke sloupu. V době natáčení reportáže měl „na hanbě“ být ještě minimálně půl hodiny, pak ho měla policie propustit.

Tagy: