Zabarikádoval se v pendolinu, pak se bodl do hrudníku. Senior je ve vážném stavu

Muž zabarikádovaný v Pendolinu

Ve středu v podvečer se 72letý muž zabarikádoval ve vlaku pendolino, to neočekávaně zastavilo na trase Praha-Ostrava v Zábřehu na Moravě. Muž vyhrožoval sebevraždou, nakonec se bodl do hrudníku. Mluvčí Fakultní nemocnice Olomouc Adam Fritscher ve čtvrtek uvedl, že senior je stále ve vážném stavu a jeho prognóza je nejistá. Okolnosti případu policie stále vyšetřuje.

Podle policejní mluvčí Marie Šafářové muž nikoho ve vlaku neohrožoval, případ policie prověřuje jako pokus o sebevraždu. „Pacient byl ve středu přijat na oddělení urgentního příjmu, nyní je hospitalizován na Klinice anesteziologie, resuscitace a intenzivní medicíny Fakultní nemocnice Olomouc ve vážném stavu s nejistou prognózou,“ sdělil mluvčí nemocnice.

Incident se stal ve středu kolem 17:30 v pendolinu jedoucím z Prahy do Ostravy, ve kterém cestovalo zhruba 140 lidí. Muž za přítomnosti ostatních cestujících vyhrožoval sebepoškozením a držel při tom nůž v ruce. Krátce nato vlak zastavil v Zábřehu. Policisté převedli cestující z vagónu do bezpečí, před příjezdem policejního vyjednavače se však muž bodl do hrudníku. Nikdo z cestujících zraněn nebyl.

Motiv činu seniora není znám, Mladá fronta Dnes uvedla, že podle spekulací cestujících šlo o konflikt kvůli roušce, podle policejní mluvčí Marie Šafářové však policisté motiv jeho činu stále zjišťují.

Tagy: