Ukrajinské drony decimují okupanty u Doněcku. Rusové tam páchají sebevraždu, tvrdí Kyjev

Úder ukrajinských dronů na ruskou pěchotu

Úder ukrajinských dronů na ruskou pěchotu

Ukrajinská 79. vzdušná výsadková brigáda v uplynulých dnech zlikvidovala několik ruských vojáků u doněcké Novomychajlivky. Okupanti v tomto úseku fronty nemají podporu těžké techniky. Jejich armáda je tak posílá do nerovného boje s ukrajinskými drony, přičemž čelí takřka jisté smrti. Kreml chce těmito útoky zřejmě vyčerpat muniční zásoby svého západního souseda. Bližší okolnosti zveřejněných záběrů je v průběhu ruské agrese složité nezávisle ověřit.

„Naši operátoři dronů mají vlastní olympiádu. Ukrajinská esa na nejnovějších záběrech demonstrují znamenitou metodu likvidace ruské pěchoty. Tato práce si zaslouží medaile. Jen tak dál,“ uvedla ukrajinská 79. brigáda na svém Facebooku.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Rusko ztratilo již 100 elitních tanků T-90M. Podívejte se na sestřih ukrajinské demolice

Na záběrech je vidět série dronových úderů na ruské vojáky u Novomychajlivky. Okupanti bez podpory obrněných vozidel neměli proti bezpilotním letounům žádnou šanci.

„Okupanti po neúspěšných mechanizovaných útocích vrhli do bitvy pěchotu, a to bez podpory těžké techniky. Naprosto sebevražedné rozhodnutí. Naši výsadkáři je rozebrali na malé části,“ sdělila 79. brigáda k dalšímu videu, na němž jsou k vidění velmi podobné záběry jako v prvním případě.

Ukrajinci koncem července odrazili u Novomychajlivky jeden z největších ruských útoků od vypuknutí invaze. Pro likvidaci velkého počtu nepřátelských tanků, dalších vozidel a mnoha okupantů použili dělostřelectvo, sebevražedné drony i miny.

Zdá se, že Rusko po zmíněném nezdaru do oblasti soustředí především pěchotu bez mechanizované podpory. I když jsou tito vojáci vysíláni de facto na jistou smrt, Kreml touto taktikou zřejmě chce vyčerpat muniční zásoby Ukrajiny.

DALŠÍ VIDEO: Záběry drtivého ukrajinského úderu na konvoj okupantů. Ruské tanky se rozletěly na kusy

Tagy:
válka vojáci dron Ukrajina drony Rusko Donbas munice těžká technika Doněcká oblast Ukrajinská 79. vzdušná výsadková brigáda Novomychajlivka