Záběry brutálních bojů u Pokrovsku. Ukrajinci rozdrtili velký tankový konvoj Rusů

Ukrajinský úder na ruský konvoj u Pokrovsku

Ukrajinský úder na ruské vojáky u Pokrovsku

Ukrajinská prezidentská brigáda odrazila další masivní ruský útok u doněckého Pokrovsku. Pomocí sebevražedných dronů rozdrtila tankový konvoj okupantů. Bližší okolnosti zveřejněných záběrů je v průběhu ruské agrese složité nezávisle ověřit. Situace u Pokrovsku zůstává nadále velmi napjatá.

„Rusové v pokrovském směru útočili s velkými kolonami obrněných vozidel. Naši titáni z 21. praporu je přivítali s drony,“ uvedla ukrajinská prezidentská brigáda na svém Facebooku. S odražením ruského masivního úderu pomáhaly také 46. aeromobilní brigáda a 59. motorizovaná pěší brigáda.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Záběry ukrajinského tanku v akci. „Oceloví vlci“ udeřili na ruské výsadky, hlásí Kyjev

Na záběrech je vidět ruský konvoj, který tvořilo minimálně devět obrněných vozidel včetně tanků. Tažení okupantů na doněcký Pokrovsk nicméně překazil tvrdý ukrajinský protiútok. Obránci velkou část ruské kolony zničili pomocí sebevražedných dronů.

Ukrajinskou operaci ocenil i kyjevský resort obrany. „Válečníci z prezidentské brigády odrazili masivní ruský útok ve směru na Pokrovsk, přičemž proměnili nepřátelské tanky ve šrot,“ sdělilo ministerstvo na sociální síti X.

Na východní straně od Pokrovsku se nyní nachází epicentrum těch vůbec nejkrvavějších bojů na Donbase. Město, v němž ještě před válkou žilo asi 80 tisíc lidí, čelí pravidelným ruským útokům.

Ukrajinská strana připouští, že situace v pokrovském směru není jednoduchá. Obránci se v tomto úseku nicméně nevzdávají a působí agresorovi dennodenně značné ztráty, což vyplývá mimo jiné ze statistik, které Kyjev pravidelně zveřejňuje. I když tato čísla podle západních analytiků víceméně odpovídají realitě, rozsah skutečných ztrát na obou stranách je složité nezávisle ověřit.

PODÍVEJTE SE NA DALŠÍ VIDEO: Záběry „ukrajinského Vietnamu“ a surové přestřelky v lese. Azov ukázal, jak drtí okupanty

Tagy:
válka tank tanky dron Ukrajina drony Rusko Donbas vojenský konvoj obrněné vozidlo těžká technika Doněcká oblast sebevražedné drony Pokrovsk Ukrajinská 59. motorizovaná pěší brigáda Ukrajinská 46. aeromobilní brigáda Ukrajinská prezidentská brigáda