Brutální záběry z Kobylis: Mladík napadl ležícího bezdomovce, pak bil pěstmi svědka

Napadení bezdomovce v Kobylisích

Agresor útočil na bezdomovce

Pražská policie pátrá po útočníkovi, který podle ní bezdůvodně napadl bezdomovce ležícího na lavičce v Kobylisích a poté zbil i muže, který se bezdomovce zastal, informoval policejní mluvčí Jan Daněk. Na webu policie zveřejnila kamerové záznamy se záběry z napadení. Kromě útočníka hledají kriminalisté i svědky události. Jakékoliv informace k případu mohou lidé volat na linku 158.

Případ se stal ráno v sobotu 10. února v Praze 8 na zastávce Kobylisy. Muž v červené teplákové soupravě podle policie bezdůvodně napadal bezdomovce ležícího na lavičce. Kolemjdoucí se ho zastal a vyzval útočníka ke klidu. „Místo toho, aby přestal, otočil svůj hněv vůči němu, srazil ho na zem a začal ho mlátit pěstmi do obličeje. Tohoto napadení si všiml další muž, kterému situace nebyla lhostejná a muže v červené teplákové soupravě z poškozeného skopnul. Tím celý incident skončil a útočník z místa odešel,“ popsal mluvčí.

ČTĚTE TAKÉ: Tragický konec pátrání. Tělo 11leté dívky našli pod mostem, policie mluví o vraždě

Policie v souvislosti s případem hledá i dívku, která podle kamerových záznamů byla na místě s mužem v červené teplákové soupravě, a také po muži, který napadení viděl a poškozenému pomohl. „Jako posledního bychom potřebovali kontaktovat muže, který se s útočníkem potkal ve vestibulu a podle všeho ho zná,“ dodal mluvčí.

Případ policie prověřuje pro trestné činy výtržnictví a ublížení na zdraví, za což v případě odsouzení hrozí až tři roky vězení.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Tragédie v centru Prahy. Muž uvízl v kontejneru na elektroniku, pomoc přišla pozdě

Tagy: